Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři na ledě bez obránce Šmída. Na přípravných zápasech budou pro diváky platit covidová pravidla 

21. 07. 2020 | 4:00

S kompletním kádrem s výjimkou obránce Ladislava Šmída, který se stále ještě individuálně chystá v Kanadě, začali s přípravou na ledě na novou sezonu hokejisté Liberce. Nejlepší tým nedohraného uplynulého ročníku extraligy od konce května chodil na led i při suché přípravě jednou týdně v Říčanech, nyní už se připravuje naplno v domácí Home Credit Areně.

"Všichni jsme se na to těšili a trénink proběhl tak, jak jsme si to naplánovali. Hráči měli chuť, to bylo vidět," řekl novinářům trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta, který byl rád, že si tým už předtím mohl na ledě trénink zpestřit.

"Mám ty tréninky rád, oživit si to i v té době, v které jsme byli. Bylo fajn, že jsme se sešli jako celý tým na tréninku, a myslím, že i ti kluci si to užili. Bylo to vyloženě o tom zůstat v kontaktu s ledem a pukem, hráči to brali jako zpestření přípravy," podotkl kouč Liberce.

Po koronavirové pauze, která ukončila v polovině března uplynulý ročník, je tým podle Augusty z první fáze letní přípravy dobře nachystaný. "Ti, co byli tady, tak jeli podle našeho plánu několik sezon po sobě. Hráči, co měli individuál, tak jsme z testů viděli i posun v jejich přípravě. Všichni připravení jako správní profesionálové a teď už se budeme chystat pohromadě," uvedl Augusta.

Nově bude jako kouč hokejových dovedností vypomáhat v přípravě i bývalý útočník Radek Duda. "Může pomoct hlavně tím, že vzdělává hráče v Benátkách, kteří jsou jednou nohou k nám. My ho samozřejmě budeme využívat na odpoledních skillových trénincích pro naše mladé hráče a myslím si, že bude jeho role důležitá, něco jako byl Honza Ludvig. Hráči ho respektují v tom, že měl bohatou hráčskou kariéru za sebou, a jeho rady jim dávají smysl," doplnil Augusta.

Zápasovou přípravu začnou Bílí Tygři v rámci Generali Česká Cupu v úterý 4. srpna doma proti Litvínovu, ve skupině mají také Karlovy Vary a Litvínov. "Těšíme se všichni. Hokej a zápasy je to, proč to děláme a tohle podstupujeme, určitě bude fajn začít se zápasovým rytmem," vyhlíží duely po dlouhé pauze Augusta.

Program přípravných zápasů:

Úterý 4. srpna: Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov (18:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 6. srpna: HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup),

úterý 11. srpna: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (18:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 13. srpna: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup),

úterý 18. srpna: HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec (17:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 20. srpna: Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary (18:00; Generali Česká Cup).

čtk

archivní foto

Hokej startuje v omezeném režimu. Všem, na koho se nedostane, se předem omlouváme!

Pravidla, která jsou nyní vydána Vládou ČR a jsou momentálně platná pro pořádání hokejových utkání v arénách umožňují využít zhruba 25 procent kapacity arény, a to ještě za striktních pravidel. To znamená, že srpnová utkání Generali Česká Cupu bude moci navštívit zhruba jen 2000 diváků.

„Žádnou velkou spravedlnost v tom nehledejte, udělali jsme zkrátka rozhodnutí, tak abychom aspoň část našich fanoušků měli v aréně,“ říká Lukáš Přinda víceprezident klubu v návaznosti na aktuálně platná vládní opatření.

„Realizujeme všechna nařízení a přijímáme je se vším respektem, nicméně jsme dlouho přemýšleli, jak nastavit ticketing na srpnová utkání. Nechceme díky omezené kapacitě určovat, kdo se dostane ke vstupenkám a kdo ne. Nakonec jsme ale zvolili model přednostní výměny pro naše nejvěrnější – držitele permanentních vstupenek a partnery klubu, a to i za cenu, že se nedostane na všechny. A za to se velice omlouváme všem těm dalším věrným na které se nedostane, ale bez alespoň části našich fanoušků si nedovedeme naše zápasy představit. Těm majitelům permanentních vstupenek, na které se nedostane a projeví prostřednictvím mailu zájem o vstupenku na utkání, poskytneme kompenzaci ve výši ceny vstupenky, pokud nebudeme schopni nalézt možnost, jak požadavek uspokojit,“ vysvětluje Přinda.

Ticketing na první domácí utkání Generali Česká Cupu se spustí v tomto týdnu ve středu a přednostně budou mít právo si vyzvednout lístek na utkání majitelé permanentních vstupenek, klubových permanentek a partneři klubu. Na ty, na které se případně nedostane a budou to držitelé permanentek se bude vztahovat zmíněná kompenzace v ceně vstupenky, tedy 100 nebo 50 Kč, která bude fanouškovi poskytnuta jako bonus při nákupu permanentky na další sezónu.

„Tento model nám přijde jako nejvíce spravedlivý. Každoročně byly součástí permanentky jak přípravná utkání, tak jiné předsezónní zápasy, a fanoušci s tím počítají. Když jim nemůžeme dát z kapacitních důvodů tento zápas, tak cítíme povinnost cenu kompenzovat těm, kteří nám věřili a koupili si permanentku na novou sezónu, zejména v této době,“ dodal viceprezident klubu.

Všechny vstupenky, které budou kapacitně k dispozici, půjdou do výměny primárně permanentkářům a partnerům. Zároveň ale chce klub udělat i maximum pro to, abychom celou situaci nepodcenili ze zdravotního hlediska.

„Budeme fanoušky žádat, aby při vstupu do arény používali roušky, stejně tak třeba ve frontách na občerstvení. Bezpečnost bude pro nás prioritou. I proto bude celý tým, včetně realizačního, podroben testům na COVID-19, a to dvakrát před prvním utkáním. Desinfikovány budou i prostory arény, a to jak před utkáním, tak i o přestávkách na exponovaných místech,“ odhaluje Přinda nutná opatření.

Pravidla pro vstup do arény a pohyb v aréně budou zveřejněna týden před hokejovým utkáním, kdy bude klub reagovat na aktuální situaci a nařízení ve vztahu k COVID-19.

www.hcbilitygri.cz