Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři na loňskou výhru nenavázali. Exhibici v Rozstání tentokrát ovládli domácí

19. 06. 2021 | 15:34

Tradice se mají dodržovat! A tak Tygři opět po roce vyměnili hokejové brusle za fotbalové kopačky a utkali se v přátelském zápase se Sokolem Rozstání. Exhibici nakonec těsně ovládli domácí, a to poměrem 3:2. Po následném penaltovém rozstřelu však byly spokojenější šelmy (5:6), a smutnit tak nemusela ani jedna strana.

rozstání21
Foto: www.hcbilitygri.cz

Celý program započal v 15:00 duelem malých Tygřat s jejich tamními vrstevníky. A byla z toho divoká přestřelka! Výsledek 8:8 byl ovšem jen předzvěstí hlavního taháku dne – souboje „A“ týmu Bílých Tygrů s TJ Sokolem Rozstání. Jaroslav Vlach svého soka ani letos nešetřil a zvolil velmi zajímavou sestavu. „Poskládali jsme to převážně z mladých kluků. Hodně jsme sázeli na jejich rychlost a dravost, z čehož také pramenily naše brejky,“ pochvaloval si.

Mezi tři tyče se k tradičnímu klání postavil házenkářský gólman a mládežnický trenér Robert Soukup, každoroční tahák si pak nenechal ujít ani Michal Bulíř, jenž bude v následujícím ročníku extraligy oblékat dres Plzně. Tomáš Filippi do mače osobně nezasáhl, domluvil si však náhradu, svého švagra Jana Tunku. Tato zajímavá jména poté doplnily převážně mladé pušky tygří organizace.

Úvod se však libereckému výběru příliš nepovedl a Sokol šel brzy do vedení. „Rozstání bylo viditelně více natěšené. Byli dobří a drželi více balon, ve fotbalovosti byli lepší. My ale měli zase lepší fyzičku,“ okomentoval dění na hřišti Jaroslav Vlach. Vyrovnat se šelmám podařilo brzy, domácí hráči si ale následně vypracovali náskok 3:1 a zdálo se, že loňskou těsnou porážku našim hokejistům přece jen oplatí.

Jaroslav Vlach, Tomáš Filippi a Petr Jelínek (zleva) se fotí s malým fanouškemNato ještě zadělal na drama Jakub Rychlovský, jenž snížil na rozdíl jediné branky. „Dříve v zápase jsem měl dost vyložených šancí, v tomto případě mě míč jen trefil do nohy a odrazil se do brány,“ usmíval se šťastný střelec. Stav 3:2 si ale Sokol už pohlídal a po 70 minutách mohl slavit.

V nadcházejících penaltách ovšem už úřadovali hlavně Tygři, kteří skóre zvrátili na celkových 5:6 z domácího pohledu. Vítězný zásah si připsala házenkářská posila Robert Soukup a tři z pěti pokusů soupeře vyčapal v brance Jaroslav Vlach.

Program poté završila ještě autogramiáda kompletního „A“ týmu Bílých Tygrů. A ti budou mít hned v sobotu 19. června možnost prohru po základní hrací době odčinit, střetnou se totiž se Slovanem z Hrádku nad Nisou ve druhém fotbalovém utkání ve dvou dnech!

TJ Sokol Rozstání - Bílí Tygři Liberec 3:2 (5:6 po pen.)

Základní sestava Bílých Tygrů: Soukup - Rychlovský, Šír, Derner, Štibingr - Jelínek - Tunka, Zachar, Bulíř, Pavelka - Vlach. Náhradníci: Najman, Dlouhý, Čederle, Pekař, Aubrecht. Góly Liberce: Aubrecht, Rychlovský.

www.hcbilitygri.cz