Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři odehráli modelový zápas s Kolínem, do hry se zapojili i mladí hráči

08. 08. 2024 | 16:31

Byť první oficiální přípravný zápas odehrají Bílí Tygři až 15. srpna, už tento čtvrtek dopoledne absolvovali za zavřenými dveřmi Home Credit Areny modelové utkání s Kolínem. Liberečtí trenéři nasadili mladou sestavu se spoustou hráčů z klubové akademie. Vyrovnanou partii rozhodlo až prodloužení.

kolín
Foto: www.hcbilitygri.cz

Asistent trenéra Jiří Kudrna hodnotí zápas

Chtěli jsme zapojit hodně mladých kluků, pro některé to byl vůbec první zápas v seniorském hokeji. Stejně jako soupeř jsme aktuálně v těžkém tréninku a řekl bych, že mladíci obstáli a utkání splnilo účel. Samozřejmě však vždycky chceme vyhrát, proto nás mrzí závěr, kdy jsme se ujali vedení, ale hned jsme nabídli Kolínu vyrovnání.

Utkání začalo rychlou kolínskou přesilovkou, hosté si vytvořili tlak a zacloněnou ranou od modré dostali puk za Krále - 0:1. Bílí Tygři následně dobývali soupeřovu branku. Junior Stahoň v přečíslení těsně přestřelil, v přesilovkách následně rozezvučeli tyče Pérez s Klímou. Ale byl to právě Jaromír Pérez, kdo v další početní výhodě dorážkou srovnal - 1:1.

Také ve druhé třetině se většina podstatného odehrála v nerovnovážných situacích. V početní výhodě vlastního týmu nejprve čaroval Král, když vyškrábl blafák unikajícího protihráče. Následně Tygři hráli přesilovku pěti proti třem, důvěru v ní dostal i teprve čtrnáctiletý obránce Lukáš Kachlíř, který nabil na pravý kruh Kellymu Klímovi - 2:1. Východočeši se s přibývajícím časem tlačili za vyrovnáním, to ale další sérií zákroků odmítal Král.

Liberecký gólman podruhé kapituloval až ve 45. minutě, kdy hosté výborně sehráli akci dvou na jednoho - 2:2. Náš tým poté trávil hodně času v oslabení, i tak ovšem zahrozil Zachar, jehož akce skončila na břevně. V dlouhé nevýhodě tří proti pěti nicméně tyčka pomohla také svěřencům Filipa Pešána.

Když po chvíli měli možnost přesilovky naopak Liberečtí, radovali se už z třetí využité v zápase. Nejdůraznější na brankovišti byla tentokrát čerstvá posila Martin Ryšavý - 3:2. Krátce po vedoucí brance ovšem bylo znovu srovnáno. Rozhodčí nařídil trestné střílení, a to útočník proměnil nekompromisní ranou pod horní tyč - 3:3. Utkání tedy dospělo do prodloužení, v němž rozhodla povedená samostatná akce kolínského hráče zakončená švihem do vzdálenějšího rohu - 3:4.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři Liberec - SC Marimex Kolín 3:4 po prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)

Góly Liberce: Pérez, Klíma, Ryšavý
Sestava Liberce: Král - Aubrecht, Kachlíř, Jakub Vaněček, Krutil, Petrovický, Průšek - Zachar, Petrovský, Klíma - Ryšavý, Hujer, Pérez - Handl, Stahoň, Gajda - Křížek.

www.hcbilitygri.cz