Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři ovládli i druhou bitvu o sever! Litvínovu nastříleli šest branek

15. 11. 2019 | 20:24

Bojovnému utkání dlouho scházely góly, na které si příchozí diváci museli počkat až do druhé třetiny. Jako první se prosadili Litvínovští, Tygři ale ještě během prostředního dějství skóre zvrátili a vybojovali dvoubrankové vedení, které si v závěrečné periodě zkušeně pohlídali a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Na třech bodech měl mimo jiné nemalý podíl i brankář Dominik Hrachovina.

hoLItVyhra1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Do brány Liberce se hned při první možné příležitosti postavil Dominik Hrachovina a již v úvodu utkání musel řešit několik slibných příležitostí Litvínova. Nejvíce se zapotil při šanci Jana Myšáka, jenž dostal v brankovišti až příliš prostoru. Nová akvizice Tygrů však jeho zakončení z bezprostřední blízkosti zlikvidovala.

Aktivita Vervy začala postupně uvadat a ke slovu se tak dostali svěřenci trenéra Patrika Augusty. Ladislav Šmíd se po pravém křídle protáhl do útočného pásma a servíroval puk Tomáši Filippimu, jenže ten trefil pouze beton Jaroslava Januse. Po nahození Jaroslava Vlacha mohl poté dorážet Jan Šír, ani on si však na hostujícího gólmana nepřišel. První třetina se tak obešla bez branek.

Foto: www.hcbilitygri.czI ve druhé periodě patřily první okamžiky Vervě, přičemž tentokrát už to bylo i s gólem. Martin Hanzl přihrál Marku Baránkovi, jenž si sjel do ideální střelecké pozice a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Hra byla poté plná nepřesností a boj probíhal především ve středním pásmu. Nakonec však šelmy vyrovnaly. Lukáš Derner poslal od modré puk na bránu a jeho pokus tečoval do sítě Libor Hudáček.

Vrátit černožlutým vedení mohl vzápětí Martin Hanzl, který se prosmýkli mezi domácími beky a ujížděl sám na bránu. Dominik Hrachovina ale proti jeho jedovatému projektilu vytasil svou lapačku a podržel Bílé Tygry. Důležitost Hrachovinova zákroku se ukázala hned vzápětí. Ladislav Šmíd totiž při přesilové hře vypálil od modré a kotouč se z následné skrumáže před bránou odrazil na číhajícího Tomáše Filippiho, jemuž stačilo už jen zamířit do odkryté klece.

Libereckých byl najednou plný led a hráči Vervy se měli ve své obranné třetině co ohánět. Nakonec ovšem potřetí kapitulovali. Adam Musil vyhrál buly v útočném pásmu přímo na Jaroslava Vlacha a ten ranou z první potřetí překonal Jaroslava Januse.

V úvodu závěrečného dějství tým z města pod Ještědem své vedení ještě navýšil. Michal Bulíř našel mezi kruhy Libora Hudáčka, který již mohl zakončovat, místo toho ale přihrál ještě lépe postavenému Janu Ordošovi a ten poslal puk za záda bezmocného Januse.

Zápas poté kouskovala vyloučení, žádná branka při nestandardním počtu hráčů ovšem nepadla. Verva se stále nevzdávala, jenže defenziva domácích, podpořená skvělým výkonem Dominika Hrachoviny, ji už v podstatě k ničemu nepustila. Necelých pět minut před koncem si navíc Ladislav Šmíd vybruslil z rohu až do brankoviště a zasunul puk za brankovou čáru. Liberečtí i přesto neměli dost. V přečíslení dva na jednoho naznačil Jan Ordoš střelu a poté přihrál Liboru Hudáčkovi, jenž vsítil šestou branku našeho mužstva.

Bílí Tygři tak porazili Litvínov 6:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě.

www.hcbilitygri.cz

Sestavy:

Liberec: Hrachovina - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Kotvan, Derner, Graborenko - Ordoš, Bulíř, L. Hudáček - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Šír, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Litvínov: Janus - Jánošík, Kudla, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka - Mahbod, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, J. Mikúš, L. Kašpar - Gerhát, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.