Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se dnes odpoledne pokusí přerušit bodovou sérii Vítkovic!

05. 12. 2021 | 7:39

Ve druhém ze série třech domácích zápasů přivítají v neděli 5. prosince Bílí Tygři na domácím kluzišti soupeře ze Slezska – vítkovickou Rideru. Toto utkání 30. kola Tipsport extraligy začíná netradičně již v 15:00.

RYDERA
Foto: www.hcbilitygri.cz

Obránce Michal Ivan po zápase s Brnem

„V naší situaci nemůžeme hrát na krásu, musíme to zkoušet a tlačit se co nejvíc do brány a doufat, že z toho něco vznikne.“

Proti vítkovické sérii

I vinou početné marodky defenzivních řad Bílí Tygři prohráli poslední dva zápasy. Naposledy na domácím ledě podlehli 2:4 přímému konkurentovi v tabulce – Kometě Brno – a ani trefy Jaroslava Vlacha a Michala Ivana na bodový zisk nestačily. Velmi pozitivní jsou však návraty dvou útočníků základní sestavy – Michala Birnera a Martina Faško-Rudáše, přičemž první jmenovaný se ihned po návratu na své místo v první lajně uvedl asistencí.

Vítkovičtí v posledním zápase sice podlehli na domácím ledě Hradci Králové 1:2 po prodloužení, zároveň však mají na svém kontě momentálně sérii sedmi zápasů, ze kterých nevyšli bodově naprázdno. Podíl na tomto počinu má i navrátilec z finské nejvyšší soutěže Dominik Lakatoš, který zaznamenal v osmi odehraných utkáních devět bodů za sedm branek a dvě asistence. Vítkovice nedovolují soupeři mnoho střel, proto se dá od Bílých Tygrů očekávat velmi urputná hra a snaha být střelecky aktivní.

Situace v tabulce

Střed tabulky Tipsport extraligy je velmi vyrovnaný a ačkoliv se Vítkovice nachází na šesté pozici, Liberec na ně ztrácí pouze sedm bodů! Podaří se Bílým Tygrům v tomto zápase ukončit bodovou sňůru Vítkovic a získat cenné body do tabulky?

Kvůli přetrvávajícím epidemiologickým opatřením je kapacita stadionu omezena na tisíc diváků z řad Tygřích permanentkářů. Pokud jste jedním z nich a víte, že nebudete moct na zápas dorazit, podle pokynů zde můžete Vaše místo uvolnit.

Poslední vzájemný zápas

Vítkovice - Liberec 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 61. P. Fridrich (R. Dej).

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

www.hcbilitygri.cz