Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se o vyrovnání snažili marně. Kladno bere plný počet bodů

24. 01. 2023 | 20:55

I čtvrté měření sil v tomto ročníku mezi Libercem a Kladnem zvládlo lépe domácí mužstvo. Tygři už od čtvrté minuty tahali za kratší konec a i když se dvakrát dostali svému soupeři na dostřel, domů se vrací s porážkou.

hokej kladno11 photo k7p4j8iyie veq59mve8k ir8v9tjg5s
Foto: Roman Mareš (rytirikladno.cz)

Úvod zápasu se výrazně lépe povedl domácímu celku, který se během první desetiminutovky prosadil hned dvakrát. Nejdříve po nahrávce Tomáše Plekance zpoza brány otevřel skóre Miroslav Indrák a následně svůj důraz na brankovišti zužitkoval Ladislav Zikmund.

Tygři vyzráli na brankáře Brízgalu až v polovině utkání, kdy si Petr Kolmann sjel od modré až na levý kruh a zamířil do horního rohu. Rytíři si však v závěrečném dějství vzali dvougólové vedení zpět po přesilovkové ráně obránce Jakea Dotchina.

Jenže Liberečtí hned na to znovu snížili zásluhou nechytatelné dělovky Uvise Janise Balinskise a ve zbývajících minutách tak mohli usilovat o vyrovnání, neřkuli otočení skóre. Středočeši ale hubený náskok udrželi až do konce a i ve čtvrtém vzájemném souboji této sezóny tak zvítězil domácí tým.

Foto: Roman Mareš (rytirikladno.cz)

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Indrák (Plekanec), 9. Zikmund (M. Procházka), 49. Dotchin (M. Procházka) – 31. Kolmann (Melancon, Flynn), 49. Balinskis (Melancon, Birner). Rozhodčí: Ondráček, Stano – Rampír, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2023. Střely na branku: 24:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Indrák – Brodecki, Filip, Beran – M. Procházka, Zikmund (A), Jágr – Melka, Pytlík, O. Bláha II.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

www.hcbilitygri.cz