Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se v letošním žebříčku evropských klubů umístili na 18. místě, vešli se do TOP 20

28. 06. 2019 | 12:53

Jako každý rok zveřejnil server passionhockey.com neoficiální žebříček nejúspěšnějších evropských klubů za sezónu 2018/19. Bílí Tygři si oproti minulému osmačtyřicátému místu výrazně polepšili a vešli se do TOP 20!

hoKomJelinekAkce
archivní foto: www.hcbilitygri.cz

Tento každoroční žebříček je vytvářen na základě výsledků jednotlivých týmů v dané sezóně. Do výsledného bodového zisku se počítají výsledky v domácí soutěži a v Champions Hockey League, v úvahu je brána také kvalita jednotlivých lig. Nejde sice o oficiální pořadí podle organizace IIHF, přesto je hokejovou veřejností velmi uznáváno.

Doposud nejlepším umístěním Liberce je fantastické čtvrté místo, které obsadil po mistrovské sezóně 2015/16. Následovala jedenáctá pozice a po loňském ročníku, kdy šelmy vypadly už ve čtvrtfinále, 48. stupínek.

V uplynulém roce se svěřenci trenéra Filipa Pešána dostali opět do boje o titul, díky čemuž se v prestižním žebříčku posunuli na již zmíněnou osmnáctou příčku. Z České republiky je poté lepší pouze Plzeň s Kometou Brno. Zajímavé je, že mistr extraligy z Třince se umístil až za naším týmem.

Žebříček poté opět ovládl klub z KHL, tentokrát CSKA Moskva. Pro zajímavost můžeme ještě zmínit umístění soupeřů Tygrů v CHL. Švédská Luleå obsadila 12., Augsburg 40. a Belfast 116. místo. Liberecká farma z Benátek se mezi nejlepších 250 mužstev Evropy tentokrát nevešla.

Osmnácté místo je každopádně pro libereckou organizaci velmi dobrou vizitkou a nám nezbývá než doufat, že Tygři budou i v následujícím ročníku patřit mezi ty nejlepší.

převzato z www.hcbilitygri.cz

Tabulka nejlepších klubů Evropy podle passionhockey.com ZDE.