Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se v Mladé Boleslavi prosadili pozdě a v prvním derby padli

19. 09. 2021 | 20:03

Svěřenci Patrika Augusty válčili s Bruslaři o vítězství v prvním letošním vzájemném derby, po většinu času hry ale tahali za o trošku kratší konec provazu. Díky skvělému výkonu Petra Kváči bylo skóre přesto až do konce těsné. Liberec se prosadil až v poslední minutě zásluhou Marka Zachara, jehož branka už na body nestačila.

hokej bolka 1 PAV 5931
Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberečtí si hned v úvodu připsali zajímavou příležitost, když Tomáš Záborský pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy zazvonil na tyčku. O pár minut později předvedl svoji typickou akci Marek Zachar, jenže Martin Ševc mu na poslední chvíli klepl do hole a forhendová klička úspěch neslavila. V dalších minutách postupně přebírali iniciativu Bruslaři a v přesilovce se dočkali také gólu, když se na brankovišti prosadil Jakub Kotala - 1:0.

Ve druhé třetině srážela Tygry nedisciplinovanost, oslabení ve třech však výborně zvládli. S vyloučeními se náš tým ovšem potýkal i nadále, směrem do ofenzivy tedy příliš nehrozil. Více ze hry měla Mladá Boleslav, skvělého Petra Kváču se jí ale překonat nedařilo. Největší šance měli Mitch Fillman a Jan Dufek, oba při svých únicích ztroskotali na libereckém brankáři.

Foto: www.hcbilitygri.czTřetí část odšpuntovala nadějná situace T.J. Melancona, který v šanci jen těsně minul domácí branku. Poté už se Tygři museli soustředit znovu na obranu, když čtyřminutový trest obdržel Martin Faško-Rudáš. I díky pohotovému přesunu Petra Kváči proti dělovce Martina Pláňka si ve čtyřech znovu počínali úspěšně.

Náš tým tedy zůstal v těsném kontaktu do samotného závěru, i proto, že Petr Kváča skvěle zneškodnil i obrovskou příležitost Šťastného. Patrik Augusta brankáře vzápětí odvolal, nicméně větší šance se šelmy nedočkaly, puk do prázdné klece naopak poslal David Šťastný - 2:0. Když už se zdálo, že si Gašper Krošelj připíše nulu, 29 vteřin před koncem ho o ni pohotovou dorážkou připravil Marek Zachar - 2:1.

Více už bohužel Tygři nestihli a z města automobilů se vracejí bez bodů. Mladá Boleslav místo nich zároveň poskočila na průběžné první místo extraligové tabulky.

Foto: www.hcbilitygri.cz

5. kolo

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 18. Kotala (Šťastný, Adam Raška I), 59. Šťastný – 60. M. Zachar (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Zika, Štěpánek. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 947 Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), D. Moravec, Bernad (A), Jánošík (A), Fillman, Pýcha, Vacík – Šťastný, Adam Raška I, Kelemen – P. Kousal, O. Najman, O. Flynn – J. Dufek, Claireaux, Kotala – Jan Eberle, Bičevskis, Lunter.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (J. Pavelka) – Melancon, Šmíd (A), Rosandić, Vitásek, M. Ivan, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, Gríger, Záborský – Šír, P. Jelínek (C), Rychlovský.

www.hcbilitygri.cz