Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři urvali výhru s Vítkovicemi. Těsné utkání rozhodl Klíma. Ostravané prohráli pošesté v řadě

28. 11. 2023 | 21:21

AKTUALIZOVÁNO: Hokejisté Liberce porazili ve 23. kole extraligy na svém ledě Vítkovice 2:1. Bílí Tygři tak po dvou domácích prohrách s Českými Budějovicemi a Spartou opět naplno bodovali a v tabulce zůstávají na pátém místě. Naopak Vítkovice se i nadále trápí, připsaly si už šestou porážku za sebou a v tabulce jsou třinácté se stejným bodovým ziskem jako poslední Mladá Boleslav.

hokej vit 8X8A5708
Foto: www.hcbilitygri.cz

Aktivněji do utkání vstoupil domácí Liberec a první větší šanci měl Melancon, Klimeš byl ale připraven. Na druhé straně zase prověřil Krále ostrou ranou Kovář. V 6. minutě už šli Bílí Tygři do vedení. Navrátilec do liberecké sestavy Bulíř si vybruslil zpoza branky a střelou nad Klimešovo rameno otevřel skóre utkání.

"Čekal jsem, že návrat bude těžší. Přeci jenom ta nucená pauza byla dlouhá, protože v mezidobí byla i reprezentační přestávka. Cítil jsem se ale dobře a byl na zápas dobře připravený. Hodně mi také pomohlo, že jsem se brzy prosadil a pak se mi hrálo hned lépe," řekl novinářům Bulíř, který si odpykal čtyřzápasový disciplinární trest za faul na kladenského obránce Ondřeje Slováčka.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Vedení mohl vzápětí zvýšit Šír, Klimeš ale jeho pokus vyrazil. Další velkou příležitost domácích měl po akci Filippiho aktivní Melancon, z ideální pozice ale mířil těsně vedle. V závěru první třetiny si Vítkovičtí zahráli přesilovku, Krále ale prakticky neohrozili.

Podobně se Rideře vedlo také v další početní výhodě v úvodu druhého dějství. Naopak náskok Severočechů mohl ihned po ubráněném oslabení navýšit Filippi, tváří v tvář Klimešovi ale se svým bekhendovým blafákem neuspěl. Následně si přesilovou hru zahráli také domácí a obrovskou šanci měl Flynn, střelou bez přípravy ale nedokázal trefit poloodkrytou Klimešovu branku. Ke slovu se tak dostali opět hosté a vyrovnání měl na holi Zdráhal, Král ale vytáhnul parádní zákrok.

Foto: www.hcbilitygri.czDo třetí části vstoupili Vítkovičtí o poznání aktivněji a Král měl plné ruce práce se střelou Lakatoše i následnou dorážkou Kaluse. Na opačné straně zahrozil Melancon, také Klimeš svůj tým podržel. Ve 48. minutě tak udeřili z nenápadné akce hosté a zásluhou šťastné trefy Lakatoše bylo vyrovnáno.

Radost Ostravanů ale netrvala příliš dlouho, za necelé dvě minuty vrátil domácím vedení dělovkou bez přípravy Klíma. Vítkovice se poté musely tlačit více do útoku, liberecká defenzíva je ale do žádných větších šancí nepouštěla. V samém závěru to ještě hosté zkusili při hře bez brankáře, domácí už se ale ubránili.

"Byl to hodně bojovný zápas a nemělo to takové tempo. Dlouho to bylo o jednom gólu, naštěstí jsme na soupeřovo vyrovnání rychle odpověděli a urvali tři body," doplnil Bulíř.

Foto: www.hcbilitygri.czHlasy trenérů po utkání 23. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera (2:1):

Jiří Kudrna (Liberec): "Jsme rádi, že jsme sérii tří domácích zápasů zakončili vítězně. Po těch dvou porážkách už jsme to potřebovali. Utkání bylo velice těžké, i přes dostatek šancí, jsme nedokázali navýšit vedení, což by naší hře dodalo klid. Zápas tak byl dlouho 1:0 a otevřený až do konce. Největší pozitivum je, že jsme dokázali najít cestu k vítězství a bereme tři body."

Jiří Veber (Vítkovice): "První třetina z naší strany nebyla úplně ideální, byli jsme trošku zaskočení a domácí nás přehrávali. Ve druhé třetině jsme srovnali tempo hry a měli i šance. Ve třetí třetině jsme podali dobrý výkon a myslím si, že jsme si alespoň bod zasloužili. Bohužel už je to ale poněkolikáté za sebou, kdy nám bodový zisk v závěru zbytečně proteče mezi prsty.“

Foto: www.hcbilitygri.czBílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Bulíř (Flynn, A. Najman), 49. Kelly Klíma (Budík) - 48. Lakatoš. Rozhodčí: T. Veselý, Jaroš - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3246.

Sestavy:

Liberec: D. Král - Melancon, M. Ivan, T. Galvas, McCoshen, Knot, Budík, J. Dvořák - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - J. Vlach, Bulíř, Birner - Kelly Klíma, J. Šír, J. Pérez. Trenér: Pešán.

Vítkovice: Klimeš - Grman, Percy, Raskob, Mikuš, L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek - Lakatoš, Dej, M. Kalus - P. Zdráhal, Barinka, Fridrich - Kotala, Krieger, Roberts Bukarts - Krejsa, M. Přibyl, Peterek. Trenér: Trnka.

čtk