Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři vs. Sparta, díl šestý: V semifinálové bitvě, dnes od 17 hodin na libereckém ledě, jde už do tuhého

13. 04. 2021 | 5:00

AKTUALIZOVÁNO: Tygři v neděli neuspěli na pražském ledě, a tak semifinále se Spartou napíše v úterý šesté pokračování, v němž budou mít Liberečtí výhodu domácího prostředí. Úvodní buly padne pod dohledem kamer O2 TV Sport dnes v 17:00!

hoDotuhehoTit
Foto: www.hcbilitygri.cz, dole ve fotogalerii výběr snímků ze všech zápasů

Do semifinálové série vstoupili lépe liberečtí hokejisté, kteří vyhráli oba úvodní duely na ledě soupeře. Série se poté přesunula pod Ještěd. Začátek prvního zápasu vyšel lépe Spartě, která se dostala do vedení 2:0, Tygři ale ještě ve druhé třetině dorovnali skóre a poté rozhodli v prodloužení!

Severočeši tak získali postupový mečbol, jenže Pražané v následujícím střetnutí vyřazení odmítli. Již v první dvacetiminutovce si vybojovali třígólový náskok, jenž tentokrát šelmám otočit nedovolili.

Druhé prodloužení

Po dvoudenní přestávce tak svěřenci trenéra Patrika Augusty vyrazili zpět do hlavního města, kde chtěli využít druhého pokusu na postup do finále. Utkání nabídlo velmi vyrovnanou a vyhrocenou bitvu, která dospěla až do nastaveného času.

Jeho prvních dvacet minut rozhodující trefu nenabídlo, na začátku druhého prodloužení ale Sparta využila přesilovou hru a znovu si vynutila pokračování série. To se uskuteční již v úterý pod Ještědem.

Bude to boj!

Je před námi v pořadí šesté utkání a začíná přituhovat. Na ledě to mezi oběma týmy vře čím dál více a emoce tečou proudem. Jinak tomu zcela určitě nebude ani v následujícím duelu. Jde totiž o hodně! Tygři chtějí na třetí pokus otevřít brány finále, sparťané zase vrátit semifinále zpět do Prahy na rozhodující zápas.

Jak šesté měření sil dopadne se dozvíme od úterních 17:00, utkání odvysílá na svých obrazovkách O2 TV Sport. Držte našemu týmu palce!

www.hcbilitygri.cz

Hokejový Liberec dostal pokutu za Augustovu kritiku rozhodčích

Vedení extraligového Liberce musí zaplatit 10.000 korun za kritiku trenéra Patrika Augusty na adresu rozhodčích po pátém zápase semifinále play off. Severočeši zároveň dostali i další pokutu v poloviční výši za porušení platných pravidel pro organizování zápasů v současném pandemickém stavu. Třetí utkání série totiž v sektoru pro VIP sledovaly v liberecké aréně osoby bez ochrany dýchacích cest.

Desetitisícovou pokutu udělil Bílých Tygrům ředitel soutěže Josef Řezníček s odůvodněním, že klub nezajistil, aby jeho zástupci v den utkání přímo nebo nepřímo nehodnotili výkony rozhodčích. Kouč Augusta po vypjatém závěru, v němž jeho tým inkasoval rozhodující branku na začátku druhého prodloužení v oslabení, prohlásil, že Sparta využila domácí prostředí se vším všudy. "K pánům v pruhovaném se nemohu vyjadřovat, ale když se podívám na statistiku zápasu, tak od našeho vyrovnávacího gólu měla Sparta snad pět přesilovek. A přesilovky rozhodují tato utkání. A domácí toho využili," řekl liberecký kouč.

Napomenutí za své chování po konci duelu obdržel od disciplinární komise soutěže také brankář Petr Kváča, který po rozhodujícím gólu zlomil o mantinel hokejku a "nepřípustně gestikuloval vůči rozhodčím".

Pokutu ve výši 5000 korun poté Liberec dostal za to, že třetí zápas semifinále sledovali v hale lidé bez respirátorů, což prokázaly fotografie zveřejněné ve sdělovacích prostředcích. "Povinnost ochrany dýchacích cest je součástí závazných podmínek pro pořádání významných sportovních akcí a soutěží, stanovených ministerstvem zdravotnictví České republiky, a na ně navazujícího rozhodnutí prezidenta ČSLH," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě.

čtk