Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílý Tygr dočasně zmizí z extraligových dresů libereckých hokejistů

06. 11. 2020 | 19:05

Tygr na hrudi. To je poznávací značka hokejového klubu Bílí Tygři Liberec už od roku 2000. Právě Tygr provázel klub na cestě do extraligy a dopomohl klubu až k zisku extraligového titulu. Bez loga s Bílým Tygrem si málokdo dokáže liberecký hokejový klub na ledě představit. Ale výjimečná doba přináší výjimečné kroky.

hokej dres tygr
Foto: www.hcbilitygri.cz

Přestože extraligu čeká restart, návrat na led se uskuteční bez fanoušků. Kromě chybějícího zisku z ticketingu, je tak výrazně omezeno také reklamní plnění pro partnery, jejichž propagace na kostce či dalších plochách v Home Credit Areně nemá bez diváků takový efekt, jako při zaplněném hledišti. Přitom právě příjmy z reklamy jsou pro klub stěžejním zdrojem financí. Právě proto se vedení Bílých Tygrů odhodlalo k bezprecedentnímu a unikátnímu kroku.

Vyjádření prezidenta klubu Petra Syrovátka

„Prostor Bílého Tygra uprostřed dresu nabídneme našim klíčovým partnerům, kteří drží celý extraligový hokej nad vodou. Vnímáme to jako formu respektu, propojenosti. Hruď a srdce mají k sobě blízko, a přesně takhle blízko my k našim partnerům máme. Doufáme, že se to našich partnerů dotkne a že s námi ve spojení zůstanou i nadále.“

Do následujících extraligových zápasů tak budou v této sezoně Bílí Tygři nastupovat s logy svých největších partnerů namísto tradičního tygřího loga. Na dresech se vystřídá celkem 34 různých partnerů, ti úplně největší pak budou mít své místo na dresu ve více zápasech.Foto: www.hcbilitygri.czDůvod je podle prezidenta klubu jednoduchý. „Je to otázka sportovního života a smrti. Přistoupili jsme k tomuto kroku z toho důvodu, abychom zachránili Tygra. Věřím, že ti, kterým na Tygrovi záleží, to pochopí,“ dodává.

Právě zachování klubu je v tuto dobu nejvyšší prioritou celé organizace. A o to důležitější je pro všechny Bílé Tygry to, s jakou podporou se mezi svými partnery a fanoušky setkávají. „Mám velkou úctu a respekt ke všem, kteří nám i v této těžké době pomáhají a zůstávají s námi. Rád bych jim tímto velmi poděkoval!“ uzavírá Petr Syrovátko.

www.hcbilitygri.cz