Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Chceme se dostat do čtyřky a hlavně se tam udržet, hlásí Ronald Knot

20. 01. 2021 | 8:33

Tygři měli utkání proti Karlovým Varům rozehrané skvěle, Západočeši však utkání zdramatizovali a ve třetí třetině to bylo pořádně napínavé. Domácí ale nakonec zásluhou Ronalda Knota zvítězili a připsali si cenné tři body. Co po utkání říkal autor vítězné branky?

hoEnergTit4
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jak se za vyrovnaným zápasem ohlížíš?
Měli jsme dobrý vstup do utkání, celkem rychle jsme dali dva góly. Pak jsme ale paradoxně přestali hrát a soupeř snížil pro nás trochu nešťastnou brankou v poslední vteřině druhé třetiny. Nakonec jsme vyhráli, za což jsme moc rádi, i přesto, že jsme to mohli odehrát mnohem klidněji.

Ty jsi vstřelil vítězný gól, jak jsi tu situaci z tvého pohledu viděl?
Podařilo se mi udělat dobrý manévr na modré čáře a hlavně před brankou byla skvělá clona, kvůli které gólman nic neviděl. Rozhodně to ale nebyla žádná výjimečná akce, takových střel je během zápasu spoustu. Mým hlavním úkolem je netrefit prvního hráče a pak už jen zbývá doufat, že to tam spadne nebo to někdo tečuje. V tomhle případě jsem měl štěstí.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Karlovy Vary v této sezóně předvedly už několik obratů, jeden i na začátku prosince proti vám. Dnes k tomu opět nebylo daleko, vzpomněli jste si během zápasu na zmíněný duel?
Před utkáním jsme to v hlavách možná trochu měli, při průběhu hry ale určitě ne. My jsme si to zkomplikovali sami, je škoda, že jsme je nechali takhle vrátit se do zápasu. Naštěstí jsme to nakonec zvládli.

V posledních dvou utkáních jste porazili své tabulkové sousedy. Jak moc vám takové výhry psychicky pomůžou?
Hlavně máme radost, že sbíráme body, to, že je to s tabulkovými soupeři, je jen takový bonus. Chceme se dostat do první čtyřky a také se tam udržet, takže si obou výher vážíme a budeme se na ně snažit navázat.

Příště vás čeká Zlín, kde jste nedávno prohráli po samostatných nájezdech. Beranům tak budete mít co oplácet...
Samozřejmě tam jedeme vyhrát, bez ohledu na minulý výsledek. Každý bod je teď pro nás důležitý, tabulka je velmi vyrovnaná. Rozhodně uděláme vše pro to, abychom si ty body domů odvezli!

www.hcbilitygri.cz

Hokejisté Liberce udolali Karlovy Vary 4:3, rozhodl Knot

Hokejisté Liberce porazili ve 37. kole extraligy na svém ledě Karlovy Vary 4:3 a bodovali poosmé za sebou, z toho šestkrát slavili výhru. Díky tříbodovému zisku poskočili Bílí Tygři do elitní čtyřky tabulky. Naopak Energie nedokázala navázat na vítězství se Zlínem a Olomoucí a v tabulce je osmá. Domácí vedli 2:0 a 3:1, ale o jejich výhře rozhodl až za stavu 3:3 v čase 53:25 obránce Ronald Knot.

"Zápas jsme měli výborně rozehraný, dali jsme dva rychlé góly. Ale potom jsme paradoxně přestali hrát a hra se srovnala. Našimi chybami jsme dovolili soupeři utkání zdramatizovat. Celé utkání bylo hodně vyrovnané a jsme moc rádi, že jsme ho nakonec urvali ve svůj prospěch," řekl po utkání Knot.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hned v úvodu utkání dostal tým Energie možnost přesilové hry, domácí se však v pohodě ubránili. Ihned po skončení oslabení převzali Bílí Tygři iniciativu a nastěhovali se před gólmana Hamrlu. Z aktivity domácích přišla i vedoucí branka: Birner obral v rohu hřiště o kotouč Zábranského, posunul na Lence a nejlepší liberecký střelec už si věděl rady.

Za necelé tři minuty se Severočeši radovali znovu. Po průniku Bulíře doklepnul kotouč za Hamrlova záda opět Lenc. Na rozdíl tří branek mohl hned vzápětí zvýšit Vlach, jeho střelu zastavila tyč. Karlovarští mohli snížit v závěru první třetiny, Fleka ale ve velké šanci vychytal Kváča.

"Jsme spokojeni se třemi body. To je asi všechno, s čím můžeme být dnes spokojeni. Sice jsme do zápasu výborně vstoupili a dali dva rychlé góly. Hloupými chybami jsme ale o naše vedení hrozně jednoduše přišli a dostali hosty do hry. Možná jsme si za náš výkon ani vyhrát nezasloužili, jsme ale samozřejmě rádi, že jsme našli cestu k vítězství," uvedl liberecký útočník Radan Lenc.

Na začátku druhé části měli Západočeši k dispozici téměř minutovou dvojnásobnou výhodu, se střelami Fleka, Rachůnka i Šenkeříka si ale poradil Kváča. V oslabení ve čtyřech poté zahrozil také Liberec, dvě velké šance Grígera ale skvěle chytil Hamrla. Skóre se tak znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy dostal hosty na dostřel dorážkou vlastní střely Weinhold.

Bílí Tygři si ale vzali dvougólové vedení brzy zpět, v přesilovce propálil Hamrlu Vlach. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 3:1 pro domácí, přispěchala Energie s kontaktní brankou. V poslední vteřině druhé dvacetiminutovky se přesně nad Kváčovo rameno trefil Koblasa. Jeho branku nakonec potvrdil i videorozhodčí.

Obdržený gól do šatny hráče Liberce notně poznamenal a po dvou minutách třetího dějství inkasovali znovu. Pulpánovu střílenou přihrávku usměrnil za bezmocného Kváču Černoch a vyrovnal. Bílí Tygři si mohli své vedení vzít zpět v početní výhodě, Hamrla ale s vypětím všech sil odolal.

Liberečtí se nadále tlačili do útoku a snažili se strhnout vedení opět na svou stranu. Velkou šanci měli Lenc s Musilem, Hamrla ale výtečně zasáhnul. V 54. minutě už ale karlovarský brankář nestačil na ukrytou ránu Knota od modré čáry a Liberec znovu vedl. "Podařilo se mi udělat dobrý manévr na modré a hodně mi pomohla clona před brankou, podle mého názoru brankář nic neviděl," prohlásil Knot.

Pátou branku mohl přidat hned vzápětí Musil, z úhlu ale nedokázal trefit poloodkrytou branku. V samém závěru ještě hosté sáhli ke hře bez brankáře, domácí už se ale ubránili.

"Je škoda, že jsme nedokázali urvat alespoň bod. Začátek nám příliš nevyšel, pak jsme se ale vrátili do utkání a na začátku třetí třetiny i vyrovnat. Bohužel jsme pak pár minut před koncem zápasu inkasovali a už se nám ani přes závěrečný nápor nepodařilo vyrovnat. Za gól jsem určitě rád, poslední zápasy dostávám poměrně hodně prostoru a už tedy bylo na čase," uvedl karlovarský obránce Martin Weinhold.

čtk