Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Čtvrtfinálová matematika: Na koho a za jakých okolností mohou Bílí Tygři narazit?

09. 03. 2021 | 18:34

Severočeši v neděli zvítězili na ledě Vítkovic 4:1 a pojistili si důležitou čtvrtou příčku. Ta zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, což znamená, že svěřenci Patrika Augusty si mohou odpočinout a počkat na svého soupeře, který vzejde z předkola nejpozději příští úterý. Jací protivníci připadají v úvahu?

hokej čtvrt1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Díky výhře ve Vítkovicích se Tygři vyhnuli předkolu a mohou se již připravovat na čtvrtfinále, které zahájí na domácím ledě ve čtvrtek 18. března. Na svého oponenta si však ještě budou muset počkat.

Postupový klíč je letos o trochu složitější. Extraliga pro tento ročník pozměnila svůj formát a do play-off se probojovalo hned dvanáct celků. První čtyři z nich (Sparta, Třinec, Mladá Boleslav a Liberec) mají nyní volno. Zbylých osm změří své síly v předkole. Zvýšený počet mužstev v zahajovací fázi vyřazovacích bojů tak znamená i větší počet možností. Zatímco loni pro Tygry, coby vítěze základní části, připadali v úvahu tři soupeři, letos jich je hned pět!

Liberec skončil v konečném pořadí čtvrtý, což znamená, že vyzve tabulkově nejlépe postavený tým, jenž z předkola postoupí. Už nyní tak můžeme vyloučit desáté Karlovy Vary, jedenáctý Litvínov a dvanáctou Olomouc – na tyto celky Severočeši ve čtvrtfinále určitě nenarazí. Jednoduchá je také situace s pátou Plzní. Pokud indiáni zvládnou souboj s Olomoucí, střetnou se právě s Tygry, bez ohledu na výsledky ostatních sérií.

Mezi potenciálně možné protivníky ale patří také Hradec Králové, Pardubice, Vítkovice a Kometa Brno. Zbylé možnosti však nastanou již za složitějších kombinací, jejichž výpis by nebyl moc přehledný. Proto je najdete v tabulce níže v článku.

Předkolo na tři vítězná utkání vypukne již tuto středu a vyvrcholí nejpozději v úterý 16. března, kdy jsou na programu případné páté duely. O dva dny později vstoupí Tygři do čtvrtfinále. Proti komu? To se dozvíme během následujících dní!Foto: www.hcbilitygri.czDvojice v předkole play-off

HC Škoda Plzeň (5. místo) vs. HC Olomouc (12. místo)
Mountfield HK (6.) vs. HC Verva Litvínov (11.)
HC Dynamo Pardubice (7.) vs. HC Energie Karlovy Vary (10.)
HC Vítkovice Ridera (8.) vs. HC Kometa Brno (9.)

Možní soupeři Tygrů pro čtvrtfinále

  • Na Plzeň Tygři narazí pokud: Plzeň postoupí.
  • Na Hradec Králové Tygři narazí pokud: Postoupí Hradec Králové a vypadne Plzeň.
  • Na Pardubice Tygři narazí pokud: Postoupí Pardubice a vypadne Plzeň s Hradcem Králové.
  • Na Vítkovice Tygři narazí pokud: Postoupí Vítkovice, Karlovy Vary, Litvínov a Olomouc.
  • Na Brno Tygři narazí pokud: Postoupí Brno, Karlovy Vary, Litvínov a Olomouc.

www.hcbilitygri.cz