Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz Northug poběží při Jizerské padesátce sprint

24. 01. 2020 | 16:32

Slavný bývalý norský běžec na lyžích Petter Northug ozdobí doprovodný program 53. ročníku Jizerské padesátky. Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz se postaví na start sprintu, který se uskuteční v pátek 7. února. V něm se utká s dosud nezveřejněnými soupeři o prémie v celkové výši 450 tisíc korun, pro vítěze obou kategorií je určeno sto tisíc.

J5018A
archivní foto Artur Irma

"Je pro mě velkou motivací si zazávodit na specifické trati v Jizerských horách, kterou musím nejdříve trochu poznat. I proto vyrážím o den dříve, i když se sprint jede až v pátek večer," uvedl Northug v tiskové zprávě pořadatelů.

Třináctinásobný mistr světa ukončil kariéru předloni v prosinci. Pro letošní zimu je v dálkových bězích členem týmu Ragde Eiendom, jelikož má jediný cíl. "Běžet Vasův běh. Letos pro zábavu a jednou možná na výhru," řekl Northug v listopadu. V minulosti běžel z dálkových běhů Marcialongu v roce 2012 a předloni Birkebeiner.

Do Benzina sprintu, jak se závod na 1,5 km soupaž oficiálně jmenuje, se mohou závodníci hlásit až do pondělí 3. února na webu sportid.cz.

čtk