Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhé kolo, druhá výhra. Tygři v esportové lize (EHL) vyzráli na Motor, tým Českých Budějovic

04. 01. 2022 | 9:47

Ve svém druhém utkání v rámci esportové ENYAQ Hockey League narazili Bílí Tygři na tým Českých Budějovic. Opět došlo na pořádnou bitvu, v níž si však naši gameři znovu připsali výhru, tentokrát 3:2 na zápasy.

EHLtři
Foto z www.hcbilitygri.cz

Hned v prvním souboji se ve velmi dobré formě předvedla tygří jednička Jelenn, který narazil na českobudějovického Tejkyyyho. Ten již má na kontě zkušenosti z minulého ročníku a byl tak u toho, když Motor přešel přes Tygry ve čtvrtfinále play-off. Tentokrát se ale zápas vyvíjel jinak. Tygří zástupce svého zkušenějšího soupeře přehrál a zvítězil poměrem 3:1, čímž zajistil našemu týmu první bod.

To následující zápas, v němž na sebe narazili MartinCZ a silak, přinesl mnohem divočejší průběh. Zatímco v prvním utkání padly v součtu pouze čtyři branky, tentokrát by tuto hranici překonal každý zvlášť. Přestřelku nakonec lépe zvládl gamer Motoru, který výhrou 6:5 srovnal stav.

Po dvou poměrně vyrovnaných podívaných přišel na řadu třetí souboj, v němž naopak Tygři zcela dominovali. Asgardiiik nedopustil jediné zaváhání, naopak v průběhu utkání postupně navyšoval náskok a nakonec zvítězil vysoko 7:0.

Šlo se tedy do čtyřher. Jelenn s MartinemCZ v duelu proti Tejkyyymu a silakovi svedli tuhou bitvu od začátku až do konce, kterou rozhodla pouze jediná trefa. Z té se bohužel radovali soupeři, před posledním utkáním tak bylo srovnáno 2:2.

Rozhodnout tak musel až poslední souboj. Jelenn a Asgardiiik vs. Tejkyyy a ReVoes77, utkání o celkové vítězství. Tíha okamžiku byla na průběhu znát, na první gól se dlouho čekalo. Nakonec se prosadili Tygři, kteří si postupně vytvořili tříbrankové vedení a i přes jihočeskou korekci pohodlně zvítězili 3:1.

www.hcbilitygri.cz