Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhý zápas, druhá výhra! Liberečtí Bílí Tygři ve Švýcarsku zdolali také Fribourg

29. 08. 2024 | 22:19

Po gólově vydatném menu, které nabídlo měření sil mezi Tygry a Lausanne, natrefili svěřenci Filipa Pešána na vyzyvatele z Fribourgu. O značnou přestřelku se jednalo také tentokrát, duel však byl většinu času pod libereckou kontrolou. Šelmy nakonec přehrály švýcarský celek poměrem 6:2 zůstávají na turnaji La Coupe des Bains stoprocentní.

švajc
Foto z X/HC Bílí Tygři

Druhé představení Liberce v rámci turnaje La Coupe des Bains odstartovalo ve velkém tempu. Soupeř z Lausanne začal aktivněji, první změnu stavu však přinesl v 8. minutě Kelly Klíma, jenž skóroval chvíli po buly ranou o tyčku - 0:1. Z dobrého postavení na levém kruhu těžil pár minut nato Martin Ryšavý, jehož střela z první zaplula přímo za záda brankáře Rüeggera - 0:2. Úvodní část uzavřel zdařilou brejkovou situací Kelly Klíma - 0:3.

Na počátku prostřední periody zachytil Martin Ryšavý pobídku od Melancona od modré čáry a zakončením z gólmanovy bezprostřední blízkosti navýšil vedení šelem - 0:4. Nedlouho poté se ale radovalo také švýcarské mužstvo, to když Chris DiDomenico sklepnul kotouč do liberecké klece - 1:4. Ještě před polovinou klání snížil v početní výhodě Sandro Schmid, proti jehož zakončení se Daniel Král nestihl přesunout - 2:4. Tříbrankový náskok vrátil Liberci Lukáš Derner, jenž zamířil z ostrého úhlu přesně pod víko - 2:5.

Ve třetí dvacetiminutovce se hnali Lausannští za další trefou, ze své sítě ale museli lovit šestý kotouč. Přesilovou hru totiž zužitkoval střelou z pravé strany Jaroslav Vlach, který zaokrouhlil tygří gólový příspěvek na šest - 2:6. Severočeši již tentokrát jakékoliv zdramatizování zápasu nedopustili, a tak si připisují na švýcarském turnaji druhé vítězství.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Ohlasy: Jiří Kudrna

„U Fribourgu byla vidět stejná kvalita jako u Lausanne. Výsledek je skvělý, ale malinko zavádějící. Hráli jsme tvrdě a urputně jsme o něj bojovali v každé třetině. Stojí za ním spousta práce a dělání správných věcí. Švýcaři nedali kůži zadarmo. Efektivita naší střelby je výborná, proti takhle těžkým soupeřům je to podle mě skvělé. Proti Fribourgu jsme v mých očích zlepšili defenzivní pojetí a z mužstva byla cítit celoplošně obrovská síla. Hráli jsme dobře v defenzivní zóně, šlo nám vracet se první a být před soupeřem o krok napřed. Hráli jsme dobře v obranném pásmu, ale naše obrana začínala už na útočném území. Měli jsme taky výborný bekček středního pásma. Lajna za lajnou makaly tvrdě. Když jsme odskočili, tak jsme cítili, že soupeř nic nezabalí. Nechtěli jsme jim dát už ani jednu branku navíc, protože jsme věděli, že by znovu ožili a vycítili šanci. Kluci v čele s gólmanem odvedli výbornou práci, a to ať už se to týká bloků v oslabení, tak i hry pět na pět.“

Branky a nahrávky: 25. DiDomenico, 30. Schmid (Gunderson, Mottet) – 8. Klíma (Vlach), 16. Ryšavý (Klíma), 18. Klíma, 23. Ryšavý (Melancon, Klíma), 35. Derner, 48. Vlach (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Lemelin, Dipietro – Gurtner, Meusy. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.

HC Fribourg-Gotteron

Rüegger (Berra) – Diaz, Borgman, Gunderson, Streule, Rathgeb, Dufner, Seiler – Näf, Marchon, Mottet – Bertschy, De la Rose, Binias – DiDomenico, Schmid, Sprunger (C) – Rod, Walser, Gerber – Slehofer.

Bílí Tygři Liberec

Král (Kváča) – Krutil, Budík, Melancon, Aubrecht, Petrovický, Derner, Průšek – Faško-Rudáš, Petrovský, Flynn – Thomas, Musil, Zachar – Klíma, Vlach (C), Ryšavý – Handl, Hujer, Rozsíval – Gajda.

www.hcbilitygri.cz