Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dva body bereme, hodnotí vstup do sezóny v Hradci Králové dvoubodový Tomáš Filippi

17. 09. 2022 | 11:27

První zápas, dvě využité přesilovky a premiérové dva body do extraligové tabulky. Takové bylo pro Bílé Tygry za zahajovací kolo nového ročníku. „Diváci se museli bavit, i když moc gólů neviděli,“ hodnotil otevírací duel dvoubodový Tomáš Filippi.

bodyberem
Foto z www.hcbilityygri.cz

Michael Frolík o obratu proti Mountfieldu

Momentum bylo po prvním gólu na jejich straně. Diváci je hnali a z naší strany to nebylo úplně ono, ale pořád jsme věřili. Pak jsme využili přesilovku, dostali se na koně a v prodloužení už to kluci v další početní výhodě sehráli perfektně.

Jak hodnotíte dva body?
Dva body jsou lepší než jeden, ale tři by byly taky dobré. V prvních dvou třetinách jsme měli šance, bylo tam i několik přesilovek.

Od druhé třetiny byl Hradec střelecky aktivnější, na straně Liberce bylo od té doby jen šest střel…
Ale zase jsme dali dva góly. Nemyslím, že jsme byli bez šancí, jak se to možná zdá. Dva body každopádně bereme.

Vyrovnávací gól padl z přesilovky. Spoléháte hodně právě na početní výhody?
Spoléháme a myslím, že to tak mají všechny týmy. My nejsme výjimkou. Speciální formace dneska rozhodují zápasy a to jsme proti Hradci viděli.

Vypadalo to, že jste situaci před trefou na 1:1 lehce překombinovali.
Lehce hodně překombinovali (smích)! Ale už jsem si pak řekl, že je čas vystřelit. Nějak mi to tam sjelo. Ani nevím, kam to šlo, možná mezi ruku a tělo, ale to je ve výsledku jedno.

Pro vývoj zápasu byli velmi důležití i obra brankáři, souhlasíš?
Určitě! Nedovolím si hodnotit domácího gólmana, ale ten náš předvedl famózní výkon. Po celých 60 minut nám dával šanci vyhrát a my jsme cestu k vítězství nakonec našli.

Na první kolo to byl relativně svižný zápas, nepřišlo ti?
První dva tři týdny extraligy jsou takové, ale pak to, si myslím, vždycky trochu ochabne. Řekl bych, že se diváci museli bavit, i když moc gólů neviděli.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta
„Myslím si, že minimálně do poloviny zápasu jsme viděli velmi vyrovnané utkání. Poté nás Hradec trochu zatlačil a následně šel zaslouženě do vedení. Jsem ale rád, že jsme nesložili zbraně a že jsme to nakonec otočili díky našim speciálním formacím, které nakonec skrz ubráněná oslabení a využité přesilovky rozhodly. Gratulace celému týmu, všichni podali zodpovědný výkon.“

Tomáš Martinec
„Věděli jsme, že to bude vyrovnaný zápas, který rozhodnou detaily, což se potvrdilo. V první třetině nás trochu svazovala nervozita, postupně jsme ale našli energii, vytvářeli si příležitosti a nakonec i vstřelili gól. Bohužel jsme sami sebe dostávali z tempa zbytečnými vyloučeními, což nás stálo vítězství.“

www.hcbilitygri.cz