Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dva liberečtí Tygři - Král s Rychlovským - obdrželi nominaci na reprezentační kemp

31. 03. 2024 | 18:27

Přestože je play-off extraligy ještě v plném proudu, pomalu se začíná rozjíždět příprava národního týmu na domácí mistrovství světa. Na první setkání reprezentace dostali pozvánku i dva Tygři!

spafoto2
ilustrační foto

První reprezentační sraz odstartuje 2. dubna v Říčanech. Z libereckého kádru se jej zúčastní Jakub Rychlovský, jenž zažil svou životní sezónu a s 26 góly ovládl tabulku střelců české nejvyšší soutěže. Nominace neminula ani brankáře Daniela Krále, který ve 20 letech rovněž zažil průlomový ročník. Ve své první plnohodnotné sezóně v našem „A“ týmu naskočil do 34 utkání a figuruje mezi adepty na nejlepšího nováčka extraligy. Oba si nyní za své výkony vysloužili reprezentační pozvánku. Rychlovský už v českém dresu odehrál dva turnaje Euro Hockey Tour, Král má zatím zkušenosti pouze z mládežnických výběrů.

Do Říčan povolal trenér Radim Rulík pouze patnáct hráčů. Podle serveru hokej.cz se jedná především o ty hokejisty, pro které by byla pauza po konci klubové sezóny moc dlouhá. V kompletním složení se národní tým sejde až o týden později v Karlových Varech, kde ho také čeká první přípravný zápas s Německem.

Oběma Tygrům blahopřejeme k nominaci a držíme jim při boji o místo v sestavě na světovém šampionátu palce!

www.hcbilitygri.cz