Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dvougóloví střelci dotáhli Liberec k výhře nad Dynamem, Tygři si připsali další cenné tři body v boji o Prezidentský pohár

23. 02. 2020 | 20:12

Bílí Tygři si v Pardubicích připsali další cenné tři body v boji o Prezidentský pohár. Dlouho nerozhodý zápas rozsekla závěrečná perioda, během níž šelmy skórovaly hned třikrát. Dvěma góly na východě Čech zazářili Jan Ordoš a nový klubový rekordman Libor Hudáček.

hoPUvenkuVyhra
Foto: www.hcbilitygri.cz

Od úvodních minut se v Pardubicích hrál pořádně urputný hokej s minimem střel a vyložených šancí. Jediným úspěšným střelcem první části se v její polovině stal Libor Hudáček. Slovenský forvard se blýskl krásnou individuální akcí, díky níž vyrovnal klubový rekord v počtu vstřelených branek v jedné sezóně.

Po přestávce Dynamo hodně přidalo a výsledkem bylo rychlé vyrovnání. Poulíček z rohu hřiště nabil na vrchol levého kruhu Michalu Vondrkovi a zkušený pardubický matador nekompromisní střelou z voleje na přední tyč nedal Hrachovinovi šanci.

Jen o pár okamžiků později při Tygrech stála pořádná dávka štěstí. Unikající Robert Kousal totiž překonal brankáře Hrachovinu, kotouč ale skončil na břevně, od kterého se ještě odrazil do jedné z bočních tyčí.

Krátce po uplynutí druhé dvacetiminutovky pak Dominik Hrachovina ukázal, že kromě nesporného brankářského umu má i pro strach uděláno. Liberecký gólman se před odchodem do kabin aktivně zapojil do šarvátky s pardubickým Hollandem.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Ve třetí části bylo na obou týmech patrné, jak moc nechtějí udělat chybu. Velkou příležitost zlomit zápas ve prospěch svého týmu měl domácí Vondrka, ten ale v přečíslení dva na jednoho libereckou síť nerozvlnil.

Urodilo se naopak na druhé straně. Nenápadné nahození Graborenka od modré čáry tečoval za záda bezmocného Kantora Jan Ordoš. Když potom Libor Hudáček druhou brankou definitivně přepsal klubové dějiny, vedli Severočeši už o dva góly. Dynamo se v samotném závěru ještě pokusilo s utkáním něco udělat, Jan Ordoš ale trefou do prázdné brány korunoval liberecké vítězství 4:1.

www.hcbilitygri.cz