Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Filip Pešán, bývalý kouč Bílých Tygrů a národního týmu, získal zahraniční angažmá ve Švýcarsku

27. 05. 2022 | 12:57

To, o čem se v posledních dnech spekulovalo, se stává skutečností. Bývalý kouč Bílých Tygrů a národního týmu Filip Pešán bude trénovat ve švýcarské nejvyšší soutěži. Smlouvu nakonec podepsal s klubem HC Ajoie.

PešanRozhodčíTOP
Filip Pešán, jak ho známe z lavičky B9lých Tygrů, foto archiv

Organizace HC Ajoie, která působí ve městě Porrentruy v kantonu Jura, má za sebou premiérovou sezonu v elitní švýcarské soutěži National League A. V té se klub umístil na posledním místě nesestupového ročníku. V únoru nejprve odstoupil z funkce hlavního trenéra Kanaďan Gary Sheehan, kterého dočasně nahradili v trenérském tandemu sportovní manažer Julien Vauclair a kouč juniorky Frédéric Rothen. S koncem sezony klub hledal nového trenéra a volba padla právě na Pešána, pro kterého se jedná o první zahraniční angažmá.

Pešán podepsal smlouvu na dva roky a je teprve čtvrtým českým koučem ve švýcarské nejvyšší soutěži, prvním po 13 letech. Tím posledním byl shodou okolností Rostislav Čada, kterého Pešán v roce 2015 nahradil na střídačce libereckých Bílých Tygrů. Čtyřiačtyřicetiletý trenér už zná i složení svého realizačního týmu. Jedním z jeho asistentů bude legendární finský obránce a účastník 15 světových šampionátů Petteri Nummelin.

www.hcbilitygri.cz