Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Filip Pešán v roli šéftrenéra Českého hokeje přednášel před tuzemskou trenérskou elitou

08. 08. 2019 | 19:19

Sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán poprvé oficiálně úřadoval v nové roli šéftrenéra Českého hokeje. Na setkání trenérů v Břeclavi přednášel o svých plánech a vizích k nastartování českého hokeje. "Netvrdím, že posledních pár let jdeme špatně, ale můžeme být lepší," uvedl.

pešanElita
Foto www.hcbilitygri.cz

V břeclavském hotelu Celnice se sešla tuzemská trenérská elita z extraligy, Chance ligy a z mládežnických akademií. Hlavním bodem setkání byla právě prezentace Filipa Pešána, který představoval své plány, jak pomoci nastartovat český hokej "Jsem hrozně rád, že se tu sešla velká jména, ale i noví progresivní koučové. Závěrečná debata byla úžasná, v českých podmínkách jsem nic podobného nezažil," přiznal.

Akce se zúčastnil také trenérský štáb Bílých Tygrů v čele s hlavním koučem Patrikem Augustou. Nechyběl ale ani videokouč Aleš Vladyka či statistický analytik Jan Morkes, který rovněž přednášel před zaplněným sálem.

Hovořilo se o kultuře hokejového prostředí, nových trendech či nutnosti každodenní tvrdé práce. Sám Pešán je známý tím, že kromě trenérského instinktu klade velký důraz i na detailní analýzu hráčů a zápasů, což chce přenést i do systému práce v rámci Českého hokeje. "Chci na svazu prosadit expertní analytickou skupinu, aby veškerá rozhodnutí byla podložena daty a ne pocity," poodhalil.

Na to navazuje i vytvoření tzv. playbooku, tedy jakéhosi mustru, který by měl sjednotit herní projev reprezentačních výběrů. "Akademické výběry i reprezentační týmy budou vědět, jakou mám představu o herním systému. Je to ale především o každodenní práci v klubu, v systému nás až tolik bota netlačí," vysvětlil svazový šéftrenér.

www.hcbilitygri.cz