Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalisté Slovanu Liberec se rozešli s Hradcem Králové bez branek a jsou šestí

21. 04. 2024 | 17:26

Fotbalisté Liberce remizovali v utkání 29. ligového kola s Hradcem Králové bez branek. Oba soupeři se ucházejí o postup do skupiny o titul. Slovan se ziskem bodu posunul na šesté místo v neúplné tabulce, devátí "Votroci" na něj dál ztrácejí dva body a pod vedením trenéra Davida Horejše zatím prohráli pouze na Spartě. Kouč je po svém nástupu jinak dovedl ke čtyřem výhrám a dvěma remízám.

slovanhradec5
Foto: Artur Irma

Do branky Slovanu se poprvé po zranění vrátil gólman Bačkovský, který v únorovém derby s Jabloncem utrpěl těžký otřes mozku. Kapitán Mikula pak před úvodním hvizdem převzal dres s číslem 200, dnešním zápasem načal třetí stovku ligových startů za Liberec.

Foto: Artur Irma

V tabulce výše postavení domácí si také již v sedmé minutě vytvořili první velkou šanci. Důrazně napadající Višinský získal ve vápně míč na Kodešovi, záložník pak našel ještě Kulenoviče, který vystřelil po zemi. Z velmi nadějné pozice ale branku minul.

Foto: Artur Irma

Slovan měl v prvním poločase o něco více ze hry, o dramatické situace však byla nouze. Hradecký Kučera zdálky branku těsně minul, na druhé straně Tupta vypálil nad břevno. Po přestávce se ohnal loktem Vašulín a trefil domácího Žambůrka do nosu, neslo však o úmysl, a tak dostal jen žlutou kartu. V 52. minutě "Votroci" díky svým nejzkušenějším hráčům hned dvakrát zahrozili. Krejčí však trefil obránce a Pilař dokonce vlastního spoluhráče.

Foto: Artur Irma

Zápas pak opanovala nervozita, rozhodčí Berka začal rozdávat žluté karty. Východočeši byli nebezpečnější, Vašulínovu ránu zastavila až tyč. Také Severočeši si ještě vytvořili velkou příležitost, jenže Horský v ideální pozici ve vápně promáchl. V sedmé minutě nastaveného času mohl rozhodnout hostující Juliš, sám před Bačkovským ale branku přestřelil.

Liberec doma v lize podeváté po sobě neprohrál a získal tam 30 z celkových 39 bodů v sezoně. Hradec ztratil body po třech vítězných kolech a nebodoval v jediném z posledních 10 ligových utkání.

Foto: Artur IrmaHlasy trenérů po utkání 29. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - FC Hradec Králové (0:0).

Luboš Kozel (Liberec): "Úplně spokojený být nemůžu, chtěli jsme vyhrát. Remíza je však asi zasloužená. V úvodu jsme měli dvě šance. Gól jsme potřebovali, Hradec působí v poslední době velmi sebevědomě, prohrával jen na Spartě. Začátek druhé půle byl velmi hektický, pak už to byl spíš boj. Soupeř měl také dvě šance a my to chtěli strhnout spíš silou vůle. V takticky zavřeném utkání nebylo šancí tolik. Minule jsme v Budějovicích dostali tři branky. Bačkovský už je zdravý, chtěli jsme dát mužstvu nějaký impulz, proto šel do branky on. Udržel nulu, takže s jeho výkonem spokojení jsme."

David Horejš (Hradec Králové): "Odehráli jsme velice slušnou partii, dobře jsme do zápasu vstoupili a měli i kvalitu na míči, brzdila nás jen zbrklost. Ve druhém poločase jsme se v tom zlepšili a měli k vítězství blíž, Vašulín trefil tyč, také Pilařova šance volala po gólu. Liberec je kvalitní, takže bod bereme. Jsem rád za výkon a jakou hrou jsme se tady prezentovali. Zlepšit se potřebujeme v zakončení, ale jinak vidím u mužstva velký posun. I tak jsme si dvě velké šance ke skórování vytvořili. V týmu je konkurence, kluci v tréninku pracují a vytvářejí na sebe tlak. Tak by to mělo být. Jsme v prostřední skupině, přitom nás někteří při mém příchodu pasovali na baráž."

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Pečenka - Pechanec (video). ŽK: Purzitidis, Bačkovský, Kozel (trenér), Čech (trenér brankářů), Prebsl - Vašulín. Diváci: 2611.

Sestavy:

Liberec: Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis (73. Tetour) - Ghali, Žambůrek, Prebsl, Preisler (84. Fukala) - Višinský (66. Kok), Tupta (66. Horský) - Kulenovič (84. Letenay). Trenér: Kozel.

Hradec: Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (90.+2 Horák) - Čmelík (78. Pudhorocký), Pilař (71. Juliš) - Vašulín. Trenér: Horejš.

čtk