Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalisty Jablonce posílí Jan Silný a Jakub Surovčík, nový kontrakt má i Michal Černák

16. 01. 2022 | 12:41

Jan Silný si poprvé v kariéře vyzkouší prvoligové angažmá a po štaci v druholigové Líšni míří střílet góly do Jablonce. Slovenský mládežnický reprezentant Jakub Surovčík podepsal smlouvu s FK Jablonec. Na severu Čech bude působit minimálně do 30. června 2024. Záložník Michal Černák podepsal na Střelnici nový profesionální kontrakt. Nejméně do konce sezóny 2022/2023 bude hájit barvy Jablonce.

fotbal jbcpohar1
Ilustrační foto, Artur Irma

Útočník Jan Silný přestoupil do Jablonce!

Jan Silný si poprvé v kariéře vyzkouší prvoligové angažmá a po štaci v druholigové Líšni míří střílet góly do Jablonce! "Přestup do Jablonce byl z pohledu rozhodování jednoduchý, protože pořád je to Jablonec a pořád je to první liga," říká šestadvacetiletý útočník.

"Celý život dělá člověk fotbal pro to, aby se dostal na nejvyšší úroveň. A teď tady jsem. Určitě je to velká motivace," dodává Silný, který v Brně opustil nejen mateřský klub, ale také civilní zaměstnání. 

Hned na úvod jeho působení v Jablonci byl na programu silový a kondiční trénink pod dohledem našeho kondičního trenéra Davida Skuhravého. Díky tomu, že druhá liga skončila podstatně dřív, než prvoligová soutěž, byla pro Jana Silného taková zátěž na úvod vcelku náročným přivítáním. "Běhali jsme šest sérií těžkých běhů, potom jsme šli ještě do posilovny, takže to bylo hodně náročné," popisuje svůj první trénink Jan Silný, který během podzimní části v druhé lize vstřelil za Líšeň osm branek. Během své kariéry v Moravskoslezské fotbalové lize (3. liga) a FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE (2. liga) si připsal dosud 174 startů, ve kterých vstřelil 115 gólů!

Zkušený silový hroťák podepsal na Střelnici smlouvu do 30. června 2024. Hodně štěstí!

Profil Jana Silného:

Pozice: útočník

Narozen: 15. 2. 1995

Noha: levá

Výška/váha: 187 cm/88 kg

Národnost: Česká

Jakub Surovčík podepsal smlouvu!

Slovenský mládežnický reprezentant Jakub Surovčík podepsal smlouvu s FK Jablonec! Na severu Čech bude působit minimálně do 30. června 2024!

Jakub Surovčík se začátkem týdne zapojil do přípravy s týmem trenéra Petra Rady a nyní podepsal s Jabloncem smlouvu na 2,5 roku.

Michal Černák má novou smlouvu

Záložník Michal Černák podepsal na Střelnici nový profesionální kontrakt. Nejméně do konce sezóny 2022/2023 bude hájit barvy Jablonce.

Mládežnický reprezentant Michal Černák, který v září oslaví 19. narozeniny, podepsal s Jabloncem novou smlouvu a majitel pěti ligových startů prodloužil svůj stávající kontrakt do 30. června 2023. 

www.fkjablonec.cz