Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalový útočník Ondřej Novotný podepsal tříletou smlouvu se Spartou, hostovat bude ale v Liberci

14. 06. 2021 | 15:38

Fotbalový útočník Ondřej Novotný podepsal s pražskou Spartou tříletou smlouvu, následující dvě sezony ale stráví na hostování v Liberci. Po dohodě obou klubů se na Letnou může vrátit dříve. Celky o tom informovaly na svých webech.

novotny
Foto: www.fcslovanliberec.cz

"Sparta je moje srdcovka a moc si vážím toho, že jsem dostal důvěru na další tři roky," uvedl třiadvacetiletý Novotný. Ligový debut za Spartu si odbyl v únoru, jako střídající hráč ještě zasáhl do dalších dvou utkání nejvyšší soutěže. "Byla to pro mě další dobrá zkušenost. Posunul jsem se z béčka do áčka a určitě mě to připravilo na následující sezonu, která mě čeká v Liberci," řekl bývalý mládežnický reprezentant.

V minulosti nastupoval i za druholigovou Vlašim a v nejvyšší slovenské soutěži za Ružomberok. Nyní ho čeká angažmá ve Slovanu. "Ligu a dospělý fotbal jsem si oťukal na Spartě, takže přicházím odhodlaný, abych hrál dobře a týmu pomohl. Cílem jsou góly, jako útočník jiný mít nemůžu. Kdyby se povedlo pohárové umístění, bylo by to skvělé. Za další dva roky chci být zpátky v áčku Sparty a pravidelně nastupovat v základní sestavě," prohlásil Novotný.

Trenér Severočechů Pavel Hoftych si jeho příchod pochvaluje. "Ondra je typ důrazného útočníka, který je pracovitý, nevypustí žádný souboj a pracuje pro tým. Věděli a uvažovali jsme o něm už dříve, ale pak nás zaujal i v přípravném zápase na jaře, v němž nám vstřelil dvě branky. U nás v Liberci může fotbalově růst a mohou z toho profitovat obě strany," konstatoval Hoftych.


čtk