Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Golfisté Matuš s Lieserem se na Ypsilonce utkají v jamkové hře o 150 tisíc korun

14. 05. 2020 | 16:26

Nejlepší tuzemští golfisté Stanislav Matuš a Ondřej Lieser se utkají v jamkové hře s podtitulem výzva o českou golfovou jedničku. V souboji nazvaném Tipsport Golf Challenge se na hřišti Ypsilonka u Liberce střetnou v úterý 19. května. Vítěz si odnese 130 tisíc korun, poražený dostane 20 tisíc.

golf-resort-ypsilon
Golf Resort Ypsilon v Mníšku u Liberce

Matuš byl vyhlášen nejlepším profesionálem za uplynulý rok v anketě České golfové federace a Lieser získal privátní ocenění Golfista roku. Matuš má lepší kartu na Challenge Tour, Lieser zase figuruje z českých hráčů nejvýše ve světovém žebříčku (571.).

"Úvahy o tom, co je vlastně víc, může minimálně na nějakou dobu ukončit vzájemné střetnutí na 18 jamek. V pozici vyzyvatele je Stanislav Matuš," uvedli v tiskové zprávě pořadatelé z promotérské společnosti Česká 1.

"Potěšilo mě, že si mě vybrali a určitě to bude zpestření v sezoně, která je přerušená a není jasné, kdy se rozběhne. O peníze s Ondrou hrajeme často, ale tohle bude o větší balík a před více lidmi. Oba do toho půjdeme naplno," řekl Matuš ČTK.

"Přijímám výzvu a těším se, že se v přímém souboji ukáže, kdo je lepší," uvedl Lieser, který může mít výhodu, protože Ypsilonka bývala jeho domácím hřištěm. Jamkovka, v které hráč získává bod za každou vyhranou jamku, začne v 15:00. Přímý přenos bude k vidění na streamech a na tuzemských sportovních televizních kanálech.

archivní foto

Pořadatelé vymysleli utkání poté, co museli kvůli šíření nemoci covid-19 zrušit mezinárodní turnaj série Pro Golf Tour, který se měl hrát na Ypsilonce v těchto dnech. "Příznivci sportu se cítí ošizeni o pravidelnou dávku branek, bodů a sekund, a tak jim nabízíme to nejlepší, co může být - špičkový golf hraný naplno o peníze," řekl Pavel Krenk, šéf České 1.

Jamkovka bývá v golfu tradičním exhibičním duelem. Předloni vyhrál Phil Mickelson nad Tigerem Woodsem v Las Vegas devět milionů dolarů. Letos mají hrát znovu v neděli 24. května. Zároveň se utkají i hvězdní hráči amerického fotbalu Peyton Manning s Tomem Bradym. Akce má přinést až deset milionů dolarů na boj s koronavirem.

čtk

Ilustrační foto