Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hoftychův tým už pod Ještědem trénuje, rozdělený je na tři skupiny

21. 04. 2020 | 10:45

I tým trenéra Hoftycha hned první den využil uvolnění vládních opatření pro profesionální sportovce a trénoval rozdělený do tří osmičlenných skupin, samozřejmě i při dodržení všech dalších pravidel.

fotbal slovantrenink1
Foto: Artur Irma

rvní trénink proběhl v pondělí odpoledne v mládežnickém areálu Letka, přičemž se na trávníku postupně vystřídaly jednotlivé skupiny. V dalších dnech může být využíváno i tréninkové hřiště U Nisy. V jedné ze skupin byl samozřejmě kapitán Slovanu Jan Mikula, ale také nejnovější akvizice Martin Zeman. "Jsme rádi, že jsme si mohli po měsíci na chvíli kopnout do míče. Snad to bude jenom lepší," doufá v lepší zítřky Mikula. Natěšení bylo u každého velké. "Byla to dlouhá doba. Těšil jsem se určitě hodně. Myslím si, že žádný sportovec nemá rád dlouhé odloučení od něčeho, co ho naplňuje. Obzvlášť pokud se jedná o kolektivní sport, kde postrádáte spoluhráče a vše, co k tomu patří," řekl Zeman.Foto: Artur IrmaKaždý trávil volný čas během pauzy po svém. "Kromě jednoho nebo dvou dní, kdy jsme měli volno, jsme pořád něco dělali. Převážně běh v přírodě a posilování s vlastním tělem, protože do posilovny se nemohlo," prozradil kapitán. "Já si pauzu užil hlavně s rodinou a dětmi, protože v sezóně tolik volného času není," těšilo Zemana. "Dalo se ale také běhat v lese, kde to pro mě byla očista na duši. Navíc máme zahradu, takže jsem na ní mohl hrát s dětmi fotbal," byl rád, že nezůstal bez kontaktu s míčem.Foto: Artur IrmaJak hráči vnímají diskomfort bez sprch a šaten? "Je to specifické, ale mně osobně to tolik nevadí. Jde hlavně o to, jestli je tělo zvyklé na regeneraci po tréninku, kterou teď nemůžeme využívat," nastínil svůj pohled na situaci jeden ze služebně nejstarších hráčů Slovanu. "Každý normální člověk bere tato opatření v pohodě. Nevidím žádný problém v tom, že odtrénujeme a vykoupeme se až doma," doplnil ho Zeman. A jaký vlastně byl první trénink? "Byl spíše rozjížděcí. Každý na tom bude trošku jinak. Máme ale čas se kvalitně připravit," zůstává v klidu muž s osmičkou na zádech. "Pokud se vše rozjede tak, jak je v plánu, tedy 8. června, budeme mít měsíc a půl na přípravu. Věřím, že to zvládneme," uzavřel Mikula.

www.fcslovanliberec.cz