Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejbal vyměnili Tygři za florbal. Představili se na dalším charitativním turnaji a pomohli vybrat 210 tisíc

11. 06. 2023 | 19:16

Po čtvrteční hokejbalové exhibici proti české reprezentaci změnili Tygři sport a tentokrát vzali do rukou florbalové hole. Jako tradiční účastník na charitativním turnaji v Benátkách obsadili třetí příčku. Výsledek ovšem nebyl vůbec důležitý. Organizátoři totiž vybrali 210 tisíc korun na dobročinné účely.

florbalTygři
Foto z www.hcbilitygri.cz

Florbalový charitativní turnaj, který v Benátkách každé léto pořádá novinář Pavel Petr, je pro liberecké hokejisty již každoročním zpestřením přípravy. Letos první část výtěžku z patnáctého ročníku akce podpoří šestnáctiletého Michala Teresku, který je po dětské obrně. Přesto se ale věnuje všem možným sportům. Druhá část půjde na vydání knížky o sportu handicapovaných. Během dvoudenního klání se organizátorům nakonec podařilo vybrat 210 tisíc korun. Na konečné částce se samozřejmě podíleli i liberečtí hokejisté.

Z Tygrů se v Benátkách představili Daniel Král, Jan Hampl, Filip Kovář, Michal Koštoval a Jaromír Pérez. Jejich sestavu poté doplnili florbalisté Vojtěch Dufek, Marek Korych, Jakub Hroník a Adéla Macháčková. Finálovým bojům přihlížel zpoza mantinelů i Oscar Flynn.

Do turnaje se navíc zapojila celá řada známých osobností. V benátecké sportovní hale se objevili například bývalí fotbalisté Jan Koller, Petr Rada nebo Zdeněk Koukal, herec Ladislav Hampl, hokejisté Roman Will a Radan Lenc nebo automobilový závodník Roman Kresta.

www.hcbilitygri.cz