Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejisté Liberce budou v šestitýdenní letní přípravě opět chodit i na led

31. 05. 2021 | 19:23

Hokejisté Liberce mají za sebou první ze šesti týdnů letní přípravy, v níž budou opět kombinovat trénink na suchu a na ledě.Trenér Patrik Augusta chce posílit mužstvo extraligového vicemistra ještě o jednoho špičkového útočníka. "Minulý týden jsme začali s hráči pod třiadvacet let. Někteří kluci, jimž skončila sezona dřív, trénují individuálně už tři čtyři týdny," řekl dnes novinářům Augusta.

hoLetPřípraa1
Letní tygří příprava v zázemí areny. Foto: FB Bílí Tygři

Pochvaloval si možnost chodit opět na led. "Je skvělé, že tu možnost máme, ale bude to samozřejmě spojené se suchou přípravou, která je to gró, abychom nabrali dobrou vytrvalost a sílu. Na ledě se pak zaměříme na individuální dovednosti a specifickou bruslařskou vytrvalost," uvedl Augusta, jehož svěřenci nestačili ve finále na Třinec.

"Byli jsme mezi dvěma posledními týmy, takže sezona se s odstupem hodnotí jako úspěšná. Každý chce vyhrát, ale doopravdy vyhrát může jen jeden. Začínáme pracovat na tom, abychom byli ještě lepší a podařilo se nám dostat se na ty nejvyšší mety," doplnil Augusta.

Dopomoci k tomu mají ambicióznímu klubu i ofenzivní posily: navrátilec ze švédské ligy Jan Ordoš, zkušený Jakub Klepiš a mladý slovenský útočník Martin Faško-Rudáš, který reprezentuje na mistrovství světa v Rize. "Teď přes víkend jsme se domluvili na angažování dvou nových obránců, což se všichni brzy dozvíte. A jednoznačně hledáme ještě jednoho top útočníka," řekl Augusta. "Jde o hráče, které jsme si vybrali, jimž věříme a víme, že nás dokážou posunout a že zapadnou do rolí, které jim připravíme," konstatoval trenér.

Na MS v Rize jsou z libereckého kádru další Slovák Mislav Rosandič a v české výpravě brankář Petr Kváča a útočník Radan Lenc. Ondřej Vitásek už do turnaje nezasáhne kvůli zlomeným žebrům.

"Jsme rádi, že tam máme také hráče. Je hezké vidět to zastoupení z řad Bílých Tygrů, i třeba ve slovenském týmu. Myslím, že to ukazuje na dobrou práci celého klubu. Škoda jen, že se zranil Ondra Vitásek, který se potřebuje dát do kupy, aby se pak mohl u nás normálně zařadit do přípravy," řekl Augusta.

Věří, že národní tým se s nelehkou situací v boji o postup do čtvrtfinále popasuje. "Kluci to teď mají ve svých rukách. Poslední dva zápasy ukázaly, že to má vzrůstající tendenci. Věřím, že mají šanci udělat úspěch," uvedl liberecký kouč.

čtk