Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejisté Liberce poprvé v sezoně prohráli, Kometa ovládla pod Ještědem nájezdy

25. 09. 2022 | 18:53

Hokejisté Liberce i v dnešním 4. kole extraligy dovedli zápas do nastavení, po třech předchozích výhrách však tentokrát boj o druhý bod nezvládli a poprvé v sezoně poznali hořkost porážky. Bílí Tygři nestačili na brněnskou Kometu, které na svém ledě podlehli 2:3 po samostatných nájezdech.

kometa250922
Foto z www.hcbilitygri.cz

I počtvrté v sezoně šel zápas Tygrů do nastavení, poprvé z něj ale bereme jen bod. Poměr střel 56:18. Jenže samostatné nájezdy nás tentokrát k vítězství nedovedly. Twitter Bílí Tygři

Brno tak dalo zapomenout na páteční domácí porážku s Kladnem a po čtyřech kolech má na kontě shodně dvě výhry a dvě porážky. Hrdinou utkání byl hostující brankář Dominik Furch, jenž si připsal 54 zásahů. Rozhodl útočník Petr Holík.

Domácí vstupovali do utkání s debutujícím Danielem Králem v brance, na opačné straně podruhé za sebou začal mezi třemi tyčemi Dominik Furch. A brankář Komety musel být hned od úvodní minuty ve střehu, se střelami Filippiho a Birnera ale neměl větší problém. Poradil si také s dobrými šancemi Štibingra a Jelínka. Za hosty zase zahrozil z rychlého protiútoku Horký, také Král byl na místě. Velkou příležitost měl poté domácí Melancon, Furch však výborně zasáhnul. První přesilovou hru v utkání si v závěru první části zahráli Bílí Tygři, sehráli ji ale špatně a Furcha prakticky neohrozili.

To Brnu se v početní výhodě vedlo o poznání lépe a na začátku druhé třetiny otevřel skóre po hezké kombinaci s Holíkem střelou z mezikruží Horký. Liberečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Furch si ale se střelou Filippiho i dorážkou Bulíře poradil. Domácí se tak vyrovnání dočkali až v polovině utkání. Za kruhy napřáhnul obránce Derner a jeho dělovka skončila za Furchovými zády.

Bílé Tygry vyrovnávací gól nabudil a rázem jich byl plný led. Dobré šance měli Birner se Štibingrem a gólovou příležitost měl také Najman, Furch ale svůj tým podržel. Ve 37. minutě šli však Severočeši přeci jen do vedení. Přesilovku bleskově využil Bulíř a otočil skóre zápasu na stranu domácích. Kometa se však ještě před druhou přestávkou dočkala vyrovnání. Nahození Zbořila od pravého mantinelu nešťastně tečoval za Králova záda liberecký obránce Balinskis - 2:2.

Na začátku třetího dějství měl dobrou šanci Vlach, jenže zblízka nedokázal přehodit Furchův beton. V následné početní výhodě domácích byl blízko gólu Bulíř, Furch ale s vypětím všech sil svou branku uhájil. Liberec pokračoval v náporu a další vekou příležitost měl Faško-Rudáš, ani on ale brněnského brankáře nepřekonal. Ojedinělou šanci hostů měl z rychlého protiútoku Horký, na Krále si ale nepřišel. Poté převzali aktivitu znovu Bílí Tygři, kteří chtěli zápas strhnout na svou stranu. Skvěle chytající Furch však Brno podržel a zápas tak dospěl do prodloužení.

Také v nastaveném čase měli drtivou převahu hráči domácích, Bulíř ani Balinskis ale Furcha nepřekonali. O osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich kralovala hostující Kometa, jejíž střelci se prosadili z pěti pokusů hned čtyřikrát, vítězný nájezd si připsal Holík.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hlasy trenérů po utkání 4. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno (2:3 po sam. nájezdech):

Patrik Augusta (Liberec): "Nemám hráčům co vytknout, výkon týmu se mi líbil. Pokud budeme hrát zápasy tak jak dnes, tak jich většinu vyhrajeme. Od začátku až do konce jsme utkání herně kontrolovali, měli jsme spoustu šancí. Bohužel jsme ale nedali o ten gól víc. Daniel Král chytal parádně a neměl to navíc vůbec jednoduché, protože na něj šlo jen pár střel."

Martin Pešout (Brno): "Po dvou prohrách jsme byli trochu zakřiknutí a potřebovali jsme se nastartovat bojovným výkonem. To se nám povedlo, i když je třeba říct, že domácí byli lepším týmem. Byli jsme hodně houževnatí a skvěle nás podržel brankář Furch. Klobouk dolů před našimi hráči, jak si poté poradili s nájezdy."

4. kolo hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Derner (Rychlovský, J. Dvořák), 37. Bulíř (Balinskis, Frolík) - 23. Horký (Holík, Ščotka), 40. A. Zbořil (Koblížek), rozhodující sam. nájezd Holík. Rozhodčí: Veselý, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4835.

Sestavy:

Liberec: D. Král - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Flynn, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš - J. Šír, P. Jelínek, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Brno: D. Furch - Holland, Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Zaťovič - Koblížek, A. Zbořil, Flek - Šalé, Malý, Kollár - Vincour, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

čtk