Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejisty Liberce a Olomouce čeká rozhodující zápas o postup do čtvrtfinále. Na domácím ledě se hraje dnes od 18 hodin

12. 03. 2024 | 0:05

AKTUALIZOVÁNO: Až poslední pátý zápas rozhodne v úterý o tom, zda do čtvrtfinále play off hokejové extraligy postoupí Liberec, nebo Olomouc. Bílí Tygři po dvou porážkách pod Ještědem dokázali v sobotu a v neděli vyhrát na Hané a vynutili si rozhodující utkání, v němž budou mít výhodu domácího prostředí.

ol7
Foto z www.hcbilitygri.cz

"Je to teď 0:0 a hrajeme na jedno vítězství. Musíme se poučit z toho, že jsme doma neuhráli ani jeden bod," uvedl liberecký trenér Filip Pešán po nedělní druhé výhře v Olomouci.

Opatrný byl i kapitán Severočechů Michal Birner. "Jsme šťastní a vděční, že jsme si vybojovali šanci pátého zápasu. Víme, co nás k němu dovedlo. Musíme jít do toho v úterý úplně stejně naladění. Věřím tomu, že když předvedeme stejný výkon jako v Olomouci, máme velkou šanci," řekl zkušený útočník serveru iSport.cz. Šance na postup jsou podle něj vyrovnané. "Je to padesát na padesát, budou rozhodovat strašně malé detaily," řekl Birner.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Olomouc si v neděli připsala v domácím prostředí sedmou porážku v řadě, venku se ale Hanákům daří. Před dvěma výhra v prodloužení v Liberci uspěli ve třech z pěti zápasů na soupeřových hřištích. "Odpočineme si a pojedeme do Liberce. V podstatě začínáme od nuly. To, že jsme tam dvakrát vyhráli, nehraje roli. Už je to historie," řekl trenér Róbert Petrovický O2 TV Sport.

Šanci hostů na úspěch by zlepšila produktivita přesilových her. V sérii zatím Olomouc využila tři početní výhody, jednou ale v přesilovce inkasovala a naposledy v neděli nevyužila dokonce dvě výhody pět na tři.

Foto z www.hcbilitygri.cz

"Máme jeden den čas podívat se na to a zkusit vymyslet něco nového, abychom je překvapili a přesilovkami si pomohli trochu víc. Bohužel musím říci, že Liberec brání naše přesilovky dobře. Ale máme dobré hráče a věřím, že něco vymyslíme," řekl útočník Lukáš Nahodil.

Výsledek zápasu rozhodne o složení posledních dvou čtvrtfinálových dvojic. Již nyní je jisté, že na sebe narazí Třinec s Českými Budějovice a Brno s Litvínovem. Pokud se posledním postupujícím stane Liberec, ve čtvrtfinále se utká se Spartou a Pardubice s Hradcem Králové. V případě výhry Olomouce bude Hanáky čekat série s Pardubicemi a Sparta nastoupí proti Hradci Králové.

čtk

Foto z www.hcbilitygri.cz

Vítěz bude moct dál usilovat o titul, pro poraženého začne dovolená

Vítěz postoupí do čtvrtfinále, pro poraženého sezóna končí. Utkání o setrvání v play-off odstartuje v úterních 18:00. Přijďte liberecký tým podpořit.

Venkovní vítězství

Do předkola vstoupila lépe Olomouc, která ovládla první utkání. To dospělo za stavu 0:0 až do prodloužení, které rozsekl Jakub Orsava. Ten samý hráč rozhodl v nastaveném čase i druhé střetnutí, v němž Tygři ztratili dvoubrankové vedení.

Na Hanou tak jely šelmy s vědomím, že už nesmí v této sérii prohrát. Svěřenci Filipa Pešána ale na horkém olomouckém ledě zabrali a po dvou extrémně náročných duelech slavili dvě výhry. Předkolo je tak srovnáno na 2:2 a postupující vzejde až z pátého utkání v Liberci!

Koho sledovat

Útočník Michal Bulíř se na obou venkovních výhrách podílel gólem. V nedělním střetnutí byla jeho branka dokonce vítězná! Prosadí se i v zápase číslo pět?

Olomoucký Lukáš Nahodil předvedl ve čtvrtém duelu povedenou kulišárnu, kdy zpoza brány dostal puk do sítě odrazem o masku brankáře Hrenáka. Obrana Liberce se bude muset být před jeho chytrostí na pozoru.

Není cesty zpět

V hokejovém play-off není víc než rozhodující zápas série. Vše, co se stalo v předchozích utkáních, je zapomenuto. Vítěz bude moct dál usilovat o titul, pro poraženého začne dovolená. Liberečtí hokejisté mají s touto situací nemalé zkušenosti. Páté střetnutí předkola totiž absolvovali i v předchozích dvou sezónách. V obou případech hráli před svými fanoušky a uspěli. Využijí domácí prostředí i tentokrát?

www.hcbilitygri.cz