Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejové čtvrtfinále startuje! Liberečtí Tygři míří k prvnímu dvojzápasu do Hradce

19. 03. 2023 | 5:35

Po čtyřdenní pauze jdou Tygři zpět do akce! Atraktivní čtvrtfinále s Hradcem Králové rozehrají na ledě soupeře v nedělních 16:40. Odveta bude následovat hned v pondělí od 17:00!

HKpozv
Foto: www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři si museli účast ve čtvrtfinále vybojovat v předkole, v němž narazili na Plzeň. Liberečtí se v sérii hrané na tři vítězná utkání ujali dvakrát vedení, jenže Západočeši pokaždé srovnali a o postupujícím tak musel rozhodnout pátý duel. V něm naše mužstvo předvedlo famózní obrat ze stavu 0:3, který v prodloužení dokončil Adam Najman.

Hradečtí nakonec ovládli závod s Libercem o čtvrtou příčku a mohli si tak před vyřazovacími více jak týden odpočinout. S týmem z Podještědí se v play-off utkají potřetí v historii a navíc opět v té samé fázi. Více o našem soupeři pro čtvrtfinále se dočtete v tomto článku.

Koho sledovat

Hlavním tahounem Tygrů je zatím v play-off útočník Jakub Rychlovský. V sérii s Plzní se gólově prosadil hned třikrát a navrch přidal i jednu asistenci. Bude ve své fazóně pokračovat i proti Mountfieldu?

Po dvou sezónách si v české nejvyšší soutěži solidní jméno vybudoval finský brankář Henri Kiviaho. V základní části byl úspěšný v 92,5 % svých zákroků a v průměru inkasoval pod dvě branky na zápas. Záda mu navíc kryje zkušený Matěj Machovský.

Rivalita

Vzájemné duely s Hradcem bývají vždy velmi vyhrocené a atmosféra play-off napětí na ledě i v hledišti jistě znásobí. V základní části měli navíc Východočeši ve čtyřech střetnutích s Libercem lepší bilanci o pouhou jednu branku, takže se dají opět očekávat velmi vyrovnaná utkání.

Čtvrtfinálová série navíc bude velmi pikantní i pro několik aktérů. Dres Liberce totiž obléká Richard Nedomlel, který pod Ještěd přišel v průběhu tohoto ročníku právě z Hradce Králové. Na straně soupeře zase nastupují ex-liberečtí Mislav Rosandič a Marek Zachar.

Kdo urve první body v sérii hrané na čtyři výhry? To se dozvíme během následujícího dvojzápasu. První duel čtvrtfinále odstartuje pod Bílou věží v nedělních 16:40 před kamerami ČT Sport. Druhou bitvu poté v pondělí odvysílá od 17:00 O2 TV Sport!

Program čtvrtfinále

Neděle 19. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (16:40, ČT Sport)
Pondělí 20. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (17:00, O2 TV sport)
Čtvrtek 23. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (19:00, O2 TV Sport)
Pátek 24. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (17:00, ČT Sport)

Neděle 26. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (případný 5. zápas)
Úterý 28. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (případný 6. zápas)
Čtvrtek 30. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (případný 7. zápas)

www.hcbilitygri.cz