Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Imaginární derby mezi věčnými rivaly Libercem a Jabloncem vyneslo pro nemocnici na boj s koronavirem téměř 340 tisíc

05. 04. 2020 | 18:24

Na imaginární podještědské derby mezi fotbalisty Jablonce a Liberce se prodalo 3393 vstupenek. Charitativní akce obou klubů tak vynesla Krajské nemocnici v Liberci na boj s nemocí covid-19 téměř 340 tisíc korun. Kvůli pandemii koronaviru je fotbalová liga přerušena, takže se dnes derby odehrát nemohlo.

fotderby1TOP
Archivní foto z derby z jara 2017: Artur Irma

Účastníci charitativní akce vykoupili přes polovinu kapacity stadionu Střelnice, která má 6108 míst k sezení. Loni v květnu na jablonecký stadion dorazilo na prestižní duel s Liberce 3410 fanoušků, tedy jen o pár víc, než kolik si nyní koupilo lístek na imaginární derby za 100 korun.

Podobnou akci uspořádala i Zbrojovka Brno, která se snaží vyprodat někdejší stadion Lužánky při imaginárním utkání se Slavií. Jde o připomínku slavného zápasu z října 1996, na který dorazilo 44.120 diváků, což je dodnes nejvyšší návštěva samostatné ligy. Výtěžek z virtuálních vstupenek získá na boj s koronavirem brněnská Fakultní nemocnice v Bohunicích. Ve sbírce je už přes milion korun.

čtk