Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ironman Ladislav Šmíd: Skoro 30 minut na zápas!

11. 10. 2020 | 18:21

Extraliga je přerušena, je tedy ideální čas připomenout si některé statistiky, které nám přinesly dosud odehrané zápasy. A začněme rovnou nejvýraznější ikonou tygřího kádru Ladislavem Šmídem. V dosavadním průběhu soutěže se může pochlubit jednoznačně nejvyšším ice-timem!

šmíd30
Foto: www.hcbilitygri.cz

Není žádným tajemstvím, že Ladislav Šmíd patří k nejvytěžovanějším hráčům nejen Bílých Tygrů, ale také celé extraligy. Nicméně v letošním ročníku opět posouvá maxima.

Na konci uplynulé sezony měl na kontě průměrný ice-time 28:07, což ho řadilo na špici ligy. Druhý Brady Austin měl na kontě průměrně o necelé dvě minuty méně, v absolutním součtu pak o 71 minut - tedy o téměř hodinu a čtvrt! Nutno podotknout, že Šmíd odehrál v základní části 51 zápasů, Austin dokonce o jeden více.

Tento průměr každopádně zatím v této sezoně liberecký odchovanec překonává. Za pět zápasů odehrál 149 minut a 26 sekund, což znamená téměř dvě a půl hodiny. Průměrně tedy na ledě stráví skoro půl hodiny, konkrétně 29:53. A jeho prvenství je skutečně jednoznačné.Foto: www.hcbilitygri.czPřekoná loňský rekord?

Vždyť druhý Filip Hronek průměrně na ledě stráví 25 a půl minuty, v součtu odehrál 128 minut a 4 sekundy. To znamená, že během pěti utkání má v absolutním součtu Šmíd odehráno už o jednu hokejovou třetinu více, než druhý nejvytěžovanější hráč soutěže.

Nejvíce zatím strávil na ledě pochopitelně v zápase v Hradci Králové, kde se prodlužovalo. Sehrál v něm celkem 32 minut a 36 sekund. Přes 31 minut se ale přehoupl také v obou zápasech proti pražské Spartě.

Přesto se zatím teprve blíží svým rekordům z loňské sezony. Vždyť proti Mladé Boleslavi, kdy Bílí Tygři vyhráli v základní hrací době 4:1, strávil na ledě 33 minut a 45 sekund - a jen o utkání později posunul hranici českého extraligového rekordu na neuvěřitelných 35 minut a 45 sekund.

Aktuálně je sice nejvyšší česká hokejová extraliga přerušena, je však jisté, že jakmile se znovu rozběhne, bude Šmíd znovu patřit mezi nejvytěžovanější Tygry. Přiblíží se znovu svému loňskému rekordu, nebo se mu ho opět podaří překonat?

www.hcbilitygri.cz