Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec dnes míří na Spartu, té se úvod nové ligové sezony vůbec nevyvedl 

20. 07. 2019 | 9:55

Jablonec dnes čeká výjezd na pažit Sparty Praha. Ta v prvním ligovém kole na domácím stadionu nečekaně ztratila body se Slováckem a snesla se na ní další vlna kritiky.

fotbal jablonec jovo hany spa
Foto: www.fkjablonec.cz

Sparta vstupovala do nové ligové sezony s novým koučem Jílkem, kterého si vyhlédla v Olomouci. Spolu s ním přivedla do svých řad i spoustu nových jmen. Kozáka, Krejčího, Graiciara, Vindheima a dvojici exjabloneckých hráčů Lischku a Trávníka. Opačným směrem na Střelnici putoval na hostování těsně před ligovým startem talentovaný stoper Plechatý, ten ale proti svému mateřskému klubu nesmí v sobotu nastoupit.

Na Letné spolu s posilněním ale řeší hned u několika hráčů zdravotní problémy. Dlouhodobě mimo je záložník Dočkal, univerzál Panák a trojice ofenzivních hráčů Pulkrab, Kadlec a Drchal. Cíle Sparty bývají každý rok nejvyšší, ale letos na předzápasové tiskové konferenci slovo titul nahlas nezaznělo. „Chceme získat důvěru fanoušků a respekt soupeřů, což v minulosti nebylo. Chceme aktivnější a agresivnější hru,“ prohlašoval před ligovým startem nový kouč v útrobách Generali arény. Loni totiž Sparta obsadila třetí příčku za svými největšími soupeři ze Slavie a Plzně.

Jenže úvod nové ligové sezony se Spartě vůbec nevyvedl. Přitom k tomu měla ideálního soupeře, Slovácko totiž na Letné doposud ani jednou nevyhrálo a jen jedinkrát remizovalo. Jenže to už po neděli neplatí. Slovácko vyhrálo na Spartě 2:0 a ta utrpěla na začátku sezony nečekanou facku. „Začátek jsme si představovali jiný. Nesmíme se ale nechat svést z cesty, kterou jsme si jasně řekli na začátku,“ nechal se slyšet kouč Sparty Václav Jílek a pokračoval. „Jablonec své první utkání zvládl. V létě dokázal přivést do svého kádru znovu zajímavá jména. Mají tam nebezpečné rychlostní typy jako Matouška nebo Jovoviće. Nebude to teď o tom hledat slabá místa Jablonce, jako spíš o tom, soustředit na náš výkon a prostor pro zlepšení. Pak věřím, že to utkání bude vypadat úplně jinak než se Slováckem,“ věří v sobotní bodový zisk svých barev Jílek.

Jablonec po úvodní výhře nad Bohemians 2:0 čeká nyní už kolotoč rychle jdoucích zápasů za sebou. Vše odstartuje v sobotu na Spartě, pak už tým trenéra Petra Rady vycestuje do Arménie, kde odehraje první zápas 2. předkola Evropské ligy proti Pjuniku Jerevan. Už v sobotu ale bude muset kouč Rada na Letné opět přeskupit zadní řady, protože tentokrát nemůže nasadit stopera Plechatého, který hostuje na Střelnici právě ze Sparty. „Teď to pro nás bude hodně těžký. Sparta v prvním zápase sezóny doma nezvítězila. Takže se v druhém zápase bude snažit změnit přístup i výsledek. My se musíme připravit na to, že to bude ještě jednou tak těžké, než když vstupovali do ligy proti Slovácku. Bylo by špatný, kdyby se hráči na zápas netěšili, je to jejich zaměstnání. Ale nejedeme si tam zahrát, čeká nás tam 90 minut práce a musíme zápas odehrát co nejkvalitněji," říká před sobotním zápasem trenér Jablonce Petr Rada.

Loni se oba týmy potkaly na prvoligových trávnících hned třikrát, Jablonec z těchto soubojů urval bod za bezbrankovou remízu na Letné. Doma Spartě podlehl 1:2 a v nadstavbové části prohrál v Generali aréně 0:2.

Utkání začíná v sobotu 20. července od 19:30 hodin v Generali aréně v Praze

www.fkjablonec.cz