Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec míří na pažit čtvrtého Slovácka. Oba týmy před zápasem řeší složení zadních řad

09. 03. 2024 | 7:26

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY se Jablonec představí na pažitu čtvrtého Slovácka. Oba týmy před vzájemným zápasem řeší složení zadních řad.

slovácko
Foto: www.fkjablonec.cz

Fotbalisté Slovácka přezimovali čtvrtí a stejnou příčku, která na konci sezony bude zajišťovat start v kvalifikaci Konferenční ligy, drží i na začátku března. V Hradišti se sice na přelomu roku museli vyrovnat s citelnou ztrátou záložníka Matěje Valenty, kterému Slavia ukončila hostování. Zároveň se ale podařilo udržet nejlepšího podzimního kanonýra Marka Havlíka. K tomu všemu Slovácko získalo ze slovenské Podbrezové, kterou trénuje exjablonecký kouč Skuhravý, rychlostní typ v podobě Patrika Blahůta.

Kouč Slovácka Martin Svědík k jarním cílům poté pravil. „K tomu, abychom se udrželi v tabulce nahoře, musíme jet všichni a neustále nadoraz. Máme mužstvo, které se opírá o týmové výkony. Jakékoliv polevení se hned projeví,“ jakoby věštil blízkou budoucnost. Slovácko totiž po dobré přípravě vyšlo ve třech jarních ligových kolech bodově naprázdno, doma prohrálo s Pardubicemi (1:2), Spartou (1:3) a venku v derby ve Zlíně (1:2). Na první body tým z Uherského Hradiště dosáhl až v posledním kole, v Karviné totiž dokonal obrat na 3:1 a radoval se z prvního jarního vítězství. „Jsem rád, že jsme to po třech prohrách zvládli. Věřil jsem, že naše mužstvo má charakter,“ oddechl si Svědík, který se na jaře potýká problémy se skladbou své defenzívy. Asistent hlavního kouče Jan Palinek před sobotním zápasem říká. „Jablonec má velice kvalitní kádr. My však musíme zopakovat výkon z Karviné. Věřím, že nám pomohou i diváci, protože potřebujeme další tři body,“ přeje si Palinek. V dresu soupeře působí i exjablonecký obránce Tomáš Břečka. „Jablonec teď hodně sleduju. Vím, že se hledali, ale teď se našli. Jejich postavení klame, tým mají rozhodně na vyšší pozice. Nesmíme je nechat rozehrávat, asi na ně bude platit presink,“ odhaduje Břečka.

Jablonec v posledním ligovém kole nedosáhl na vysněné vítězství v domácím střetnutí s Hradcem Králové (1:1). Proti východočechům dohrával totiž bez vyloučeného obránce Hurtada, který za faul na Kaštánka vyfasoval od disciplinární komise dlouhý osmizápasový trest. Realizační tým Jablonce tak bude muset znovu měnit základní jedenáctku a to nejen v obranné fázi. Kvůli žlutým kartám nebude v sobotu k dispozici ani krajní záložník Černák. „Čekají nás teď dva těžké zápasy se Slováckem a Plzní. Oba soupeři jsou v horních patrech tabulky. My jsme si takové zápasy už vyzkoušeli, když jsme hráli v Liberci a na Slavii. Trochu komplikace pro nás je Hurtado, který dostal trest za červenou kartu, nabourá nám to herní systém. Nezastírám, že to bude problém, protože sestava se konsolidovala a byla vesměs ustálená. Takže uvidíme, co s tím provedeme, jak to zamíchá se sestavou, ale budeme se chtít prezentovat hrou, co jsme teď hráli na Slavii nebo v Liberci. A uvidíme, co z toho bude,“ říká před sobotním zápasem trenér Radoslav Látal.

Slovácko s Jabloncem se v rámci ligové soutěže potká tuto sobotu už ve 44. duelu. Pohled do statistik je nakloněný na jabloneckou stranu, Jablonec vyhrál 18 duelů, hned 16 zápasů skončilo nerozhodně a 9 střetnutí ovládlo Slovácko. Nejčastějším výsledkem je pak remíza 1:1, která se urodila hned 12x. Podzimní vzájemný zápas na Střelnici vyhrál Jablonec 2:0 góly útočníků Chramosty a Krulicha.

Utkání začíná v sobotu 9. března od 15 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Všetečka Jan - Caletka Petr, Novák Michal

Delegát: Teuber Ivan, Tandler Michal

VAR: Zelinka Miroslav

www.fkjablonec.cz