Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec podal v Příbrami žalostný výkon, utrpěl nepříjemnou čtyřgólovou porážku

25. 08. 2019 | 7:49

Velmi špatný výkon podal jablonecký tým na hřišti Příbrami. Od Litavky si severočeský celek veze velmi vysokou a nepříjemnou čtyřgólovou porážku.

foJNBanikTrener
archivní foto

Jablonecký lodivod Petr Rada měl pro sobotní utkání už k dispozici uzdraveného stopera Břečku, který tak v základní sestavě hned nahradil Plechatého, což byla jediná změna oproti poslednímu zápasu s Mladou Boleslaví.

Jablonec si u Litavky odbyl ligovou premiéru v černých dresech firmy Capelli Sport. V úvodu kopaly oba týmy rohové kopy, po tom jabloneckém zakončoval vedle Jovović, pohříchu to bylo i jediné zakončení z naší strany v prvním poločase. Úspěšnější ale byli domácí fotbalisté, po rohovém kopu Rezka vyplaval ve vápně nehlídaný Soldát a už ve 3. minutě poslal hlavou Příbram z blízka do vedení 1:0.

Domácí byli i dál při chuti. Polidar obelstil před vápnem hned dvojici jabloneckých hráčů a pak střelou k tyči donutil k dobrému zákroku Hrubého, který stihl vyrazit na roh. Po Považancově ztrátě balonu zakončoval Alvir a náš strážce branky tentokrát musel míč vyboxovat! Příbram byla ve všech činnostech lepší a kouč Rada si mohl u postranní čáry vyřvat hlasivky. I proto už v 25. minutě připravil střídání, když špatně hrajícího Považance nahradil na hřišti Kratochvíl. Jenže ani to nepomohlo, po půlhodině hry kopali domácí trestný kop, který poslal přes zeď na jabloneckou bránu Zeman, Hrubý stačil míč vyrazit před sebe, jenže na dorážku Škody už byl krátký.

Jablonec se mohl dostat do hry po faulu Zemana na Kroba v pokutovém území, jenže píšťalka sudího Houdka zůstala němá. Náš tým se až do konce poločasu nevzchopil a do poločasu odcházel s dvoubrankovým mankem, aniž by vyslal na branku soupeře jediný střelecký pokus.

Druhý poločas začal Jablonec optickým tlakem, který ale k větším šancím prozatím nevedl. To domácí v 55. minutě podnikli protiútok, který zakončoval střelou těsně vedle Hrubého tyče Alvir. Stejný hráč si navedl míč na střed našeho vápna i o šest minut později, tentokrát trefil střed brány, kde míč zpacifikoval brankář Hrubý.

Jablonec odpověděl Kratochvílovou střelou, kterou domácí stačili zblokovat na rohový kop. Dvacet minut před koncem domácí Tregler dal balon ze strany na střed vápna, kde si zkušený Rezek počkal na odskok balonu a parádní ranou zvýšil do růžku jablonecké branky na 3:0. To však nebylo ještě ze strany Příbrami všechno, čtvrt hodiny před koncem se z hranice vápna trefil povedenou střelou do stejného rohu opět Škoda – 4:0.

První střelu na bránu zaznamenali jablonečtí hráči až čtvrt hodiny před koncem zápasu. Jenže Kratochvílův míč po trestném kopu neměl potřebnou razanci, aby více zaměstnal brankáře Boháče. Gólová nebyla ani hlavička střídajícího Chramosty. Krobův centr do vápna vzápětí napálil Matoušek nad břevno domácí svatyně. Aby jabloneckých problémů nebylo pomálu, odkul před koncem ze hřiště zraněný Kratochvíl.

Příbram tak i po dnešním vítězném zápase drží domácí neporazitelnost, naopak Jablonec stále na výhru v letošní sezoně na hřišti soupeře čeká. Navíc náš tým kouše nečekaně vysokou porážku od Litavky.

Neakceptovatelný výkon, hlesl Rada


Hořký zpětný dárek ke středečním 61. narozeninám dostal od hráčů náš kouč Petr Rada. Ten označil výkon Jablonce i vysokou porážku v Příbrami za neakceptovatelný a nejhorší pod jeho vedením.

Náš lodivod moc dobře věděl, že loňská šestigólová výhra od Litavky se nebude opakovat. „Odehráli jsme nejhorší utkání, co jsem v Jablonci. Z naší strany tam nebylo vůbec nic. Hlavně v prvním poločase. Prakticky ve třetí minutě se nám zhroutil celý náš plán. Inkasovali jsme branku ze standardní situace, na které jsme byli připraveni a věděli jsme o tom, že standardky jsou silná zbraň domácích. Ve 30. minutě jsme dostali z trestného kopu na 2:0, tam naši hráči zaspali a nedobíhali. Bylo to zasloužené poločasové vedení domácích, my jsme neměli nic,“ konstatoval Rada a pokračoval hodnocením druhé půle.

„Hráčům jsem říkal, že buď z toho může být ostuda, nebo to můžeme zdramatizovat. Opticky jsme byli více na míči, přihrávali jsme si kolem šestnáctky, jenže žádnou větší šanci jsme si nevypracovali. Byli jsme znova potrestáni efektivitou domácích, Škoda i Rezek to trefili jako gól měsíce. Byly to krásné střely, ale dostoupení a čas, které na to měli, to se nám prostě nemůže stát. Je to pro nás hodně špatný výsledek, ale co je horší je naše hra. Ve všech směrech jsme byli horší a budeme si to muset rozebrat, tak aby se to neopakovalo. Musím si to nechat projít hlavou, ale pro všechny, co dnes nastoupili, to nebude jednoduché,“ láteřil kouč Rada. „Vyplynulo z toho 4:0 a to je pro nás špatný výsledek. Propadli jsme ve všech směrech. Budeme si to muset rozebrat, tak aby se to neopakovalo. Tímto výkonem se Jablonec prezentovat nesmí a nebude. Jelikož jsme dosáhli nějakých úspěchů a můžeme říkat, že u nás proběhly nějaké změny, takový výkon je neakceptovatelný,“ dodal nasupený kouč Jablonce.

www.fkjablonec.cz