Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec se chce udržet v první šestce a zabojovat o účast v evropských pohárech

12. 02. 2020 | 15:08

S cílem udržet se v první šestce a v nadstavbě zabojovat o účast v evropských pohárech vstoupí do jarní části první ligy fotbalisté Jablonce. Severočeši figurují po podzimu na třetím místě tabulky a ztrácejí pouze tři body na druhou Plzeň. Před osmými Českými Budějovicemi však mají jen pětibodový náskok.

fotbal jablonec rada JBC2
Foto: Artur Irma

"Budeme se tam chtít udržet a jít co nejdál i v domácím poháru. Cíle musíme mít ty nejvyšší. Situace v tabulce je vyrovnaná, odstupy tam jsou malé. Ctíme kvalitu soupeřů, kteří posilovali a nedělali takové změny. Základ je samozřejmě být v první šestce," citoval jablonecký web trenéra Petra Radu z dnešní tiskové konference.

"Vidina druhého místa je samozřejmě lákavá, ale základ bude skončit v elitní šestce. Je to za námi pěkně našlapané. Ale určitě je v našich silách rvát se o první šestku," dodal kapitán Tomáš Hübschman.

Severočeši v zimní přestávce na rozdíl od předchozích let udrželi téměř všechny opory - z podzimní základní sestavy odešel pouze obránce Tomáš Břečka. "Tomáš tu hrál velkou a stabilní roli. Mít levonohého stopera, to je vždycky výhoda. Ale přišla nabídka z Turecka, oni mu splnili podmínky a on neváhal. Byl to pro nás problém, ale naštěstí se nám uzdravil Štěpánek, který sice rok nehrál, ale je to pro nás alternativa," uvedl Rada.

Zůstal útočník Martin Doležal, který se s deseti góly dělí o pozici nejlepšího střelce ligové sezony. "Martin šel v poslední době hodně nahoru, také proto je v širším kádru reprezentace. Zklidnil se věkem, věří si a na tréninku působí jistě. Doufám, že se mu bude dál dařit. Záleží, jak ho budou spoluhráči zásobovat balony a on je bude proměňovat. Pro Jablonec je to v současnosti klíčový hráč," poznamenal Rada.

Hostování z podzimu si v Jablonci prodlouží Jan Sýkora ze Slavie. "Bojovali jsme o jeho návrat. U něj byla i varianta, že by měl jít ven, ta ale nedopadla. Byl jsem rád, že chtěl jít zpátky do Jablonce, což je pro mě hodně pozitivní. Kádr, který tu teď máme, je už natolik zkušený a široký, že bychom měli jarní zápasy zvládnout," věřil Rada.

Severočeši odehráli v přípravě sedm zápasů, z nichž pět vyhráli a dva prohráli. Soustředění na rozdíl od minulých let absolvovali ve Španělsku. "Příprava proběhla standardně jako každý rok. Podmínky ve Španělsku byly asi o kus lepší než v Portugalsku. Navíc jsme hráli s dobrými soupeři," pochvaloval si Hübschman.

čtk