Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec v Mladé Boleslavi dvakrát vedl, nakonec ale severočeši museli být rádi za bod

07. 08. 2022 | 18:53

Jablonečtí fotbalisté dvakrát vedli na půdě Mladé Boleslavi zásluhou Sejka a Jovoviće. Nakonec však museli být rádi za bod, zejména díky skvělým zákrokům brankáře Hanuše ze závěru zápasu.

sejk boleslav
Foto z www.fkjablonec.cz

Po nevydařeném úvodním kole s Bohemians udělal kouč Horejš několik změn. Ze zdravotních důvodů mu totiž chyběli Kubista a Martinec, na stoperu se tudíž objevil matador Hübschman. Na pravé straně obrany nahradil Štěpánka Surzyn a poslední změna se odehrála na pravé straně zálohy, kam se místo nevýrazného Pleštila dostal Šulc.

Jako první hlavičkovali po rohovém kopu Ladry Mašek a chvíli poté i Šimek, obě hlavičky ale mířily mimo prostor tyčí. V páté minutě udeřilo na opačné straně, záložník Šulc si ve středu hřiště navedl míč před vápno soupeře a vypálil, brankář Poláček míč stihl ještě vyrazit, ale dobíhající útočník Sejk pohotově přesnou střelou k tyči poslal náš celek ve městě automobilů do vedení – 0:1! Na opačné straně hlavičkoval prudce Suchý a míč se otřel o naše břevno. Po dvaceti minutách ale nechal odcentrovat z naší strany Polidar, Ladra poté poslal do šance Škodu, kterého ve skluzu podrazil v šestnáctce Surzyn a domácí měli výhodu pokutového kopu! Matějovský si počínal při exekuci zkušeně a střelou k tyči srovnal na 1:1.

Foto: twitter FK Jablonec

Brzy poté po akci Polidara vyzkoušel znovu Poláčkovu pozornost u tyče Jovović, vzápětí neuspěl slabší střelou z hranice vápna Sejk. Domácí to zkoušeli nebezpečným tečovaným zakončením Marečka, ale i po něm následoval odkop od jablonecké branky. Jablonec si ale vzal ve 34. minutě vedení zpět, aktivní Jovović si narazil do vápna s Kratochvílem, ten se šikovně dostal před Marečka a pak z velkého úhlu jeslemi pokořil Poláčka po druhé – 1:2!

Vzápětí mohlo být na naší straně ještě veseleji, Polidar z levé strany našel na přední tyči Sejka, jeho zakončení ale zpacifikoval u tyčky Poláček. Středočeši do poločasu zahrozili naposledy po spolupráci Maška se Škodou, posledně jmenovaný hlavou ohrožoval Hanuše, ten ale míč zachytil ještě před brankovou čarou.

Domácí do druhého poločasu dvakrát vystřídali. Brzy po obrátce vystihl odkop mladoboleslavského brankáře Šulc, míč ale od dorážejícího jablonecké hráče do branky soupeře nedoputoval. V 53. minutě dostal dost prostoru ve vápně Boleslavi Kratochvíl, balon skvěle posunul na Sejka, ten bohužel nezakončil z první a po chvilkově trvajícím zpracování mu už stačil střelu zblokovat na roh skluzující Šimek.

Foto: twitter FK Jablonec

Domácí měli zajímavou příležitost po akci Fulneka a Škody, balón ale výborně odehrál do zámezí zodpovědně se vracející Jovović. V 66. minutě po centru do vápna prodlužoval Fulnek hlavou na Škodu, ten naštěstí na malém vápně na jeho pobídku těsně nedosáhl! Mladoboleslavští v poslední dvacetiminutovce vystupňovali tlak a dvanáct minut před koncem se jim povedlo srovnat. Škoda na hranici šestnáctky stihl přihrát doprava na volného Marečka, který i přes skluzujícího Šulce vyrovnal na 2:2.

Pět minut před koncem napřáhl k táhlé střele středopolař Považanec, míč před brankářem Poláčkem ještě zaplaval a strážce branky ho nakonec stačil výborně vytěsnit na roh. Domácí odpověděli po rohovém kopu, kdy míč doputoval až ke Skalákovi, skákající ránu ale Hanuš skvěle vyrazil! Jablonečtí mohli v závěru zápasu za bod děkovat především brankáři Hanušovi, ten totiž v nastaveném čase zlikvidoval nájezd dvojice Darmovzal Škoda, která se až před něj dostala středem obrany. Náš gólman si v posledních sekundách zápasu poradil i s trestným kopem Karafiáta, který vytěsnil na roh. Oba týmy se tak nakonec rozešly remízou 2:2.

Bod bereme, dá se na něm stavět, řekl Horejš poté, co odkoučoval svůj stý ligový zápas

Foto z www.fkjablonec.czAni druhé kolo FORTUNA:LIGY nepřineslo trenérům Mladé Boleslavi i Jablonce radost z tříbodového zisku. Jak oba trenéři hodnotili vzájemný nedělní zápas a dělbu bodů po remíze 2:2?

Domácí trenér Pavel Hoftych se ani v druhém ligovém kole výhry svého týmu nedočkal. „Působili jsme hodně nervózně, možná jsme chtěli až moc doma vyhrát v druhém kole. Jablonec byl možná po neúspěchu z prvního kola o to víc motivovanější. Bohužel jsme museli dvakrát dotahovat a dvakrát se nám povedlo srovnat. Remíza nakonec asi odpovídá průběhu zápasu. Měli jsme strhující závěr, ale třetí gól se nám nepodařilo přidat. Střídání nám prospěly. Jablonec má velmi kvalitní mužstvo, jeho tým respektujeme. Vzhledem k tomu, že jsme dvakrát prohrávali bod bereme,“ řekl bezprostředně po zápase na tiskové konferenci kouč Mladé Boleslavi.

Náš lodivod David Horejš odkoučoval svůj stý ligový zápas, jaké pocity měl v nedělním utkání s Mladou Boleslaví? „Hrálo se velice slušné ligové utkání, kterému jsme přispěli i my svým výkonem. Ten byl úplně jiný, než v domácím zápase s Bohemians a za to jsem nesmírně rád. Měli jsme velice dobrý vstup do zápasu, byli jsme aktivnější a z toho pramenil i úvodní gól. Po něm jsme se trochu zbytečně zatáhli, domácí si pomohli míči na Škodu. Po vyrovnání jsme zase začali hrát a šli znovu do vedení 1:2. Na hráče jsme apelovali, že nejdeme dál jen bránit, že chceme přidat třetí branku. Vstup do druhé půle nám vyšel, škoda jen, že jsme neproměnili tutovou šanci Sejkem. Nedali jsme to a domácí z následného tlaku vytěžili vyrovnávací branku. V závěru nás ještě podržel Hany (brankář Hanuš), takže asi je ta remíza dnes spravedlivá,“ zhodnotil remízový duel jablonecký lodivod a pokračoval.

„Jsem dnes hlavně spokojený s výkonem, který jsme předvedli. Byly tam totiž věci, na kterých jsme dlouhodobě pracovali. Bod bereme, dá se na něm stavět. Minule nás porazil strach, ten tam dnes nebyl. Od první minuty jsme dobře kombinovali a pomohl nám příchod Tomáše Hübschmana do sestavy, ten přinesl potřebný klid. Stoper Martinec má totiž trhlinu v lýtkovém svalu. Změny celkově hodně pomohly a s výkonem jsem dnes velice spokojený. Jen mě prostě mrzí, že jsme ten zápas nezlomili a neodskočili na 1:3, mužstvu by to ohromně pomohlo. Kluci na tréninku dřou, my musíme mít ten transfer z tréninků do utkání. Kluci se dnes přesvědčili, že takto to půjde. Jediné, co tomu chybí, jsou dva chybějící body,“ zakončil hodnocení Horejš.

www.fkjablonec.cz