Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jarní fotbalová liga začíná Jablonci dnešní dohrávkou. Příbrami má co vracet

17. 02. 2020 | 6:41

AKTUALIZOVÁNO: Pondělní dohrávka mezi Jabloncem a Příbramí uzavře úvodní jarní kolo první fotbalové ligy. Domácí Severočeši mohou využít sobotního zaváhání po podzimu čtvrté Sparty a upevnit si třetí příčku. Příbram coby nejhorší tým tabulky by ale ráda navázala na výhry z posledních dvou vzájemných zápasů a získala první venkovní body v ligové sezoně.

fotbal priprava fkpribram
Foto: www.fkjablonec.cz

Jablonec na podzim utrpěl v Příbrami debakl 0:4 a středočeskému soupeři podlehl i v lednu v přípravě 1:3. "Podzimní zápas u nich nás ještě trochu straší. Byl to asi nejhorší zápas za mou trenérskou kariéru, od první do poslední minuty to tam bylo špatné. Chci věřit tomu, že to byla jen výjimka a nebude se to opakovat," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

Jeho svěřenci prohráli jediné z posledních osmi kol, doma se jim ale v závěru podzimu příliš nedařilo. Před vlastními diváky z minulých pěti ligových zápasů vyhráli jediný.

"Rozhodně nečekám lehký zápas, jak by se mohlo zdát podle postavení v tabulce. Příbram bude nebezpečná, udělala spoustu nových hráčů. Některé přípravné zápasy odehráli velmi dobře. Ale my potřebujeme první zápas odmakat a vyhrát," dodal Rada, který v minulosti trénoval soupeře.

Příbram jako jediná v ligové sezoně venku ještě nebodovala, z devíti utkání tam má hrozivé skóre 3:24. Středočechy zastihl závěr podzimu ve velkém útlumu - od výhry nad Jabloncem 13 kol po sobě nezvítězili a v posledních čtyřech ligových zápasech nebodovali.

I proto Příbramští přes zimu obměnili kádr. "Hráči, kteří přišli a se kterými počítáme do základní sestavy, nejsou zatíženi minulostí, proto by to mělo být v pořádku. Mohu prozradit, že v základní sestavě bude čtyři až pět nových fotbalistů," řekl příbramský trenér Roman Nádvorník.

"Máme velmi náročný los, jelikož po Jablonci jedeme do Plzně. S Jabloncem jsme hráli Tipsport ligu, kde se nám podařilo vyhrát. Samozřejmě jsme je sledovali. Víme, že jim odešel Břečka, že zřejmě nenastoupí Matoušek. Navzájem se dobře známe a pokusíme se navázat na poslední úspěšné duely," dodal kouč.

Hlasy před pondělní dohrávkou 21. kola první fotbalové ligy:

FK Jablonec - 1. FK Příbram

Petr Rada (trenér Jablonce): "Podzimní zápas u nich nás ještě trochu straší. Byl to asi nejhorší zápas za mou trenérskou kariéru, od první do poslední minuty to tam bylo špatné. Chci věřit tomu, že to byla jen výjimka a nebude se to opakovat. Určitě nám vše nepůjde podle přání hned od příchodu na hřiště, bude to chtít trpělivost jak od hráčů, tak od diváků. Rozhodně nečekám lehký zápas, jak by se mohlo zdát podle postavení v tabulce. Příbram bude nebezpečná, udělala spoustu nových hráčů. Některé přípravné zápasy odehráli velmi dobře. Ale my potřebujeme první zápas odmakat a vyhrát."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "S Jabloncem jsme hráli Tipsport ligu, kde se nám podařilo vyhrát. Samozřejmě jsme je sledovali. Víme, že jim odešel Břečka, že zřejmě nenastoupí Matoušek. Navzájem se dobře známe a pokusíme se navázat na poslední úspěšné duely. Máme velmi náročný los, jelikož po Jablonci jedeme do Plzně. Hráči, kteří přišli a se kterými počítáme do základní sestavy, nejsou zatíženi minulostí, proto by to mělo být v pořádku. Mohu prozradit, že v základní sestavě bude čtyři až pět nových fotbalistů."

čtk