Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

K utkání jsme přistoupili dobře, příště to ale musí být ještě lepší, velí Hrenák

10. 03. 2024 | 10:32

Odvrácení konce sezóny Tygrům ve třetím předkole v Olomouci vyšlo a svůj podíl na tom měl i gólman Dávid Hrenák. Ten se ve vyřazovacích bojích navíc postavil mezi tři tyče poprvé. „V sérii rozhodovaly a rozhodovat budou detaily. Je potřeba, abychom šli štěstí trochu naproti a sérii překlopili na naši stranu,“ přemítal slovenský brankář.

HRENÁK
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jaroslav Vlach o agresivnější hře Tygrů

Konečně jsme ukázali play-off hokej. Víme, že doma to stálo za nic, něco jsme si k tomu v kabině řekli a chtěli to změnit. Zatím ale máme jen jedno vítězství, musíme si odpočinout a v neděli na zlepšený výkon navázat.

V sérii jsi naskočil do branky poprvé a hned vychytal výhru. Jak si toho vážíš?
Je to důležité vítězství, ale to je v play-off každé. Tohle teď pro nás bylo to nejvíc podstatné. Já věřím, že na to ve čtvrtém utkání navážeme, dáme do toho zase maximum a vítězství se k nám přikloní.

Všechna klání jsou zatím velmi těsná a vypjatá. Co říct k vyrovnanosti předkola s kohouty?
Je to play-off hokej a Olomouc je zkušený a starší tým. V sérii rozhodovaly a rozhodovat budou detaily. Celé to závisí na tom, jak se postavíme k dalšímu zápasu. Je potřeba, abychom šli štěstí trochu naproti a sérii překlopili malými detaily na naši stranu.

Do třetího duelu jste vstoupili aktivně a poměrně rychle vedli, vyrovnávací trefa Hanáků ale padla zpoza tvojí branky. Bylo možné takový kotouč lapit?
Vždy se s tím dá něco dělat. Bohužel to nějak divně skočilo, ale měl bych být připravený i na takové momenty. Děkuji spoluhráčům, že mě pak podrželi a nakonec dali čtyři góly. Za to jsem jim vděčný.

Výhled Dávida Hrenáka na hrací plochu, foto: www.hcbilitygri.czOlomoučtí se o obdobné zakončení pokoušeli i ve třetí třetině...
Je důležité, abychom všichni tyhle situace okolo mě dobře přečetli. Podíváme se na video a věřím, že budeme takové problémy řešit lépe.

Myslíš si, že jste tímto vítězstvím dostali soupeře pod tlak?
Na konci dne je to vždy o nás. Bylo to vidět teď, kdy jsme k tomu přistoupili dobře a měli solidní začátek. Je potřeba na to navázat, protože je nutné, aby to bylo ve čtvrtém utkání ještě lepší.

www.hcbilitygri.cz