Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kam putují dresy Bílých Tygrů z aukce? Celé Česko, ale i Slovensko nebo Německo

06. 05. 2022 | 18:32

V neděli skončila aukce originálních hraných dresů ze sezony 2021/22, v nichž Tygři dokráčeli do čtvrtfinále play-off. Zajímá vás, kam jednotlivé trikoty poputují? Pak čtěte dále.

hokej tygři
Foto: www.hcbilitygri.cz

Není překvapením, že nejvíce z nich zůstane i po dražbě v Liberci. Z domácího města Bílých Tygrů nepocestuje celkem sedm dresů. Po jednom pak zůstane v blízkém Jablonci a Hodkovicích nad Mohelkou. Poté už ale následují mnohem vzdálenější trasy, které jen dokazují, že mají Tygři své příznivce skutečně ve všech koutech České republiky.

Dres Petra Jelínka získal majitel z Děčína, trikot Daniela Špačka zavítá nově do Hradce Králové a sedmadvacítka s jmenovkou Adama Dlouhého pocestuje do Pardubic. Výherce z Prahy pro změnu získal dres s číslem 38, který byl připraven jako rezervní a který tak nemá natištěnou jmenovku. Trikot Jana Ordoše čeká cesta do Brna.

Ve výčtu však nalezneme i další zajímavé adresy, jako například Koberovy, Studenec u Horek, Opočno, Terezín či Heroltice. Mimochodem, právě Heroltice, které se nacházejí nedaleko Brna, jsou se 180 obyvateli vůbec nejmenší obcí, kam jeden z dresů z této aukce poputuje. Výherce z Heroltic si v dražbě zajistil dres brankáře Jaroslava Pavelky.

Čtveřice trikotů se mimo České republiky podívá také do zahraničí. Dres Tomáše Záborského, který hájil tygří barvy v úvodu uplynulé sezony, získal majitel ze slovenské Ilavy. A stranou nezůstalo ani Německo, neboť trikoty T. J. Melancona a Michala Ivana vydražil fanoušek z Berlína a dres, v němž v extralize debutoval Vojtěch Jiruš, pro změnu zamíří do Glauchau.

Všem účastníkům aukce tímto ještě jednou děkujeme a výhercům gratulujeme. Celkem se podařilo vybrat 160 160 Kč, čímž se aukce zařadila mezi historicky nejúspěšnější. Výtěžek poputuje na konto mládežnické Tělovýchovné jednoty Bílí Tygři Liberec.

www.hcbilitygri.cz