Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kapitán Petr Jelínek: Tlačili jsme do kopce. Určitě se ale nehroutíme!

09. 04. 2021 | 7:02

Zklamaní, ale stále stejně odhodlaní završit dobře rozehranou semifinálovou sérii proti Spartě postupem, zůstali přes dnešní porážku 0:5 hokejisté Liberce. Kapitán Petr Jelínek věřil, že Bílé Tygry nijak nepoznamená ani vysoký rozdíl ve skóre.

hok jelin PP 8430
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Určitě se nehroutíme, je to jeden zápas. My jsme jim také doma dali 5:1 první zápas. Je to prostě jeden zápas, který nám nevyšel, v neděli je další," odmítl jakékoliv náznaky poraženecké nálady Jelínek.

Ráz zápasu určila první třetina, kterou Severočeši prohráli 0:3. "Zbytečně jsme jim darovali dva góly, pak už se to sypalo. Myslím, že celý zápas jsme tlačili do kopce," konstatoval Jelínek.

"Věřili jsme do poslední chvíle. Pak jsme ale dostali čtvrtého, pátého a už to bylo těžké. Věřili jsme, že to zvládneme, ale dneska to nebylo úplně ono," přiznal Jelínek.

Liberečtí si nedokázali pomoci ani v přesilovkách. "Hráli jsme spolu už čtvrtý zápas. Všechny týmy mají v dnešní době videa, pouštějí si to. Myslím, že máme načtené my je i oni nás. Už je to jenom o té kreativitě těch hráčů, o té dovednosti," poznamenal Jelínek.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Zkušený útočník nemá obavy, že by se pětigólová nadílka projevila na mladém brankáři Petru Kváčovi, který je velkou oporou týmu po celou sezonu. Pět gólů jako dnes dostal v součtu za předchozích šest zápasů.

"Petr je v pohodě. Není to poprvé, co dostal pět gólů. Myslím si, že každý gólman se s tím popere. Podává výborné výkony celou sezónu včetně play off, takže myslím, že jeden zápas ho určitě nerozhodí," věřil Jelínek.

"Právě kvůli 'Kvakimu' mě mrzel ten výsledek. Předvádí výborné výkony a nechali jsme ho takhle zaplavat. To mě asi nejvíc štve za něj, protože takové výkony, co on předvádí, to je neskutečné. My jsme ho v tom nechali," štvalo dalšího útočníka Adama Musila.

"Soupeř byl lepší ve všem. My se teď už soustředíme na neděli. Co bylo, to bylo. Příští zápas tam musí být větší pracovitost, intenzita, větší vůle, kterou jsme dnes neměli. Prohra je prohra a my se z toho musíme ponaučit a říct si věci, ve kterých se musíme v neděli zlepšit," nabádal Musil.

V závěru se přes jednoznačný výsledek přiostřovalo. "Tak je to play off... Každý souboj, každý boj o puk je příprava do dalšího zápasu, ať už prohráváte nebo vyhráváte. Dokud nevyhrajete nebo neprohrajete poslední zápas, jedete naplno," prohlásil Jelínek.

čtk