Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kapitána Bílých Tygrů Petra Jelínka potěšilo, že je Liberec zpátky na vítězné vlně

27. 01. 2020 | 8:03

Gólem po krásné individuální akci ve 42. minutě utkání přispěl kapitán Petr Jelínek k vítězství hokejistů Liberce nad Hradcem Králové 5:1. Bílí Tygři tak dali rychle zapomenout na páteční nezdar s Karlovými Vary (2:3) a potvrdili pověst nejlepšího týmu před domácím publikem. Severočeši vládnou extraligové tabulce s pětibodovým náskokem před Plzní.

hokej jelínek PP 2210
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Jsme zpátky na vítězné vlně, porážka s Karlovými Vary na nás nezanechala žádné stopy. Navíc páteční zápas nebyl herně z naší strany vůbec špatný. Bohužel se nám nedařilo v koncovce a to nás nakonec stálo všechny tři body. Dnes jsme se tedy chtěli ještě více soustředit na finální fázi, abychom dokázali ty šance proměnit," řekl Jelínek.

"Měli jsme velmi dobrý pohyb a byli na soupeře perfektně nachystaní. Myslím si, že jsme byli po celé utkání lepším týmem, kontrolovali jsme hru a zaslouženě bereme tři body," doplnil Jelínek ke čtrnácté výhře z posledních 15 domácích duelů.

Liberečtí měli v utkání velkou střeleckou převahu a zejména v prvních dvou třetinách soupeře několikrát na dlouhou dobu zamkli v obranném pásmu. "Snažíme se hrát hodně na kotouči, určovat tempo hry a celkově být aktivní a mít dobrý pohyb. Tlačíme se hodně do branky a snažili jsme se i o častější střelbu. Dnes se nám oproti pátečnímu zápasu podařilo vypracované šance proměnit a dát hned pět branek," pochvaloval si extraligový mistr s Libercem z roku 2016.Foto: www.hcbilitygri.czSeveročeši dokázali proměnit tři početní výhody. "Přesilovky hrají v dnešním hokeji klíčovou roli prakticky v každém zápase. Kluci to v nich dobře sehráli a přesilovkové góly nás nasměrovaly k vítězství. V posledních zápasech se nám poměrně daří početní výhody proměňovat a dnes jsme to opět prokázali. Snad nám to vydrží co nejdéle," přál si slávistický odchovanec.

Chvíle libereckého kapitána přišla v úvodu třetí třetiny, kdy zakončil průnik povedenou forhendovou kličkou a zaznamenal šestou branku v sezoně. "Myslím, že soupeř střídal a na ledě tak bylo trochu více prostoru. Nabral jsem dobrou rychlost ve středním pásmu a snažil se objet a natlačit se před hostujícího obránce. Dostal jsem se až před Mazance a při zakončení jsem udělal to, co umím. Jsem rád, že to vyšlo a dodal jsem svou brankou týmu trochu klidu," dodal Jelínek.

čtk