Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kde jsou limity sportovců? Napoví přednáška inspirativního lékaře Jiřího Dostála

09. 05. 2019 | 7:00

Jak zvýšit a udržet výkon? Jaké jsou fyziologické hranice vrcholových sportovců? To a mnohem více se dozvíte v úterý 14. května od 18 hodin ve Velké aule Technické univerzity v Liberci na přednášce Jiřího Dostála. Klíčovým tématem přednášky jsou principy fungování těla při sportu.

Dozvíte se, jak pracovat s fyziologickými limity a jakým způsobem je možné se inspirovat u profesionálních sportovců. Přednášku povede MUDr. Jiří Dostál, kterého časopis Forbes zařadil na seznam 18 inspirativních osobností roku 2018. Jiří Dostál působí jako vedoucí lékař Centra sportovní medicíny, odborný konzultant Českého olympijského výboru a externista Univerzity Karlovy. Spolu s ním vystoupí Vojtěch Hačecký, bývalý profesionální cyklista, mistr Evropy a vicemistr světa v dráhové cyklistice. V současné době působí jako trenér několika reprezentantů ČR a specializuje se na fyziologický trénink.

 Přednáška se uskuteční v úterý 14. května od 18 do 19.30 hodin ve Velké aule Technické univerzity v Liberci, v budově G, Univerzitní náměstí 1410/1, Liberec. Vstupné je zdarma. Nutná je předchozí registrace na webových stránkách www.odm.olympic.cz/2019.

TZ