Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kohoutům se v domácím prostředí nedaří. Oloupí je i rozjetí Tygři?

24. 11. 2019 | 7:59

Svěřencům Patrika Augusty se v posledních týdnech velmi daří. Vítězná série šelem trvá už šest zápasů. O její prodloužení se Tygři budou snažit na ledě houževnaté Olomouce, které se doma příliš nedaří. Zahajovací buly je naplánováno na nedělní 17. hodinu.

HOKEJ KOHOUTI
Foto: www.hcbilitygri.cz

Z krize až do šestky

Ještě před měsícem se liberečtí hokejisté potáceli v hluboké krizi, během níž museli skousnout šest proher v řadě. Nyní je to ale úplně jiná písnička. Tygři vyhráli už šestkrát za sebou a vypadá to, že paní štěstěna se na ně opět usmívá od ucha k uchu.

Svou těžce vydobytou pozici v elitní šestce upevnila družina Patrika Augusty i v minulém kole. Kladenští Rytíři se sice drželi na dostřel takřka celý zápas, nakonec ale všechny body posbírali Tygři, kteří se tím pádem vyhoupli už na skvělé čtvrté místo.

Na houpačce

O něco méně radostně se na současnou situaci v tabulce koukají na Hané. Olomoučtí v letošní sezóně předvádí herní výkyvy a podobná série, z níž se aktuálně těší v Liberci, Moře chybí. Však také tým pod vedením Zdeňka Motáka balancuje na hraně desítky.

Z ní dokonce Hanáci na chvíli vypadli. V posledním utkání ale dokázali zabrat na ledě silné Plzně a po výhře 3:0 opět skočili na místa zaručující play-off. V silách Olomouce je však rozhodně i vylepšení současné desáté příčky.Foto: www.hcbilitygri.cz

Domácí trápení

Kohouty aktuálně netrápí jen nejistota v našlapané tabulce. Tým z třetí největší moravské metropole totiž v dosavadním průběhu extraligy pravidelně ztrácel body v domácím prostředí. Z třiceti možných jich vyválčil jen osm a na výhru před vlastními diváky čeká od konce září.

Bílé Tygry však ani tak nečeká nic jednoduchého. V Olomouci na sebe narazí dva velmi organizované celky, které navíc vynikají vzácně vyrovnanou vzájemnou bilancí. Ta je teď mírně nakloněná pro Severočechy. Uvidíme, jestli tomu tak bude i po nedělním utkání, jenž na Zimním stadionu v Olomouci startuje v 17:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 21
Bilance: 9 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 49:31

www.hcbilitygri.cz