Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Konec esportové sezony. Tygři v předkole ENYAQ Hockey League nestačili na Litvínov

14. 02. 2023 | 7:09

Ani solidní výkon nestačil. Tygři sice v předkole esportové ENYAQ Hockey League srdnatě vzdorovali favorizovanému Litvínovu, ale nakonec se po prohře 1:3 na zápasy s letošní sezonou loučí.

esport 5
www.hcbilitygri.cz

Už v základní části při měření sil mezi Tygry a Litvínovem rozhodovaly maličkosti a šlo o velmi vyrovnané zápasy. A ani vzájemná bitva v předkole play-off nebyla jiná. V úvodním duelu Kumbik odskočil Asgardiiikovi do vedení 2:0, tygří gamer ale snížil a následně ještě před koncem druhé třetiny srovnal. Nakonec to byl ale Kumbik, kdo měl poslední slovo, a trefou v posledním dějství poslal Litvínov do vedení v sérii.

Šanci srovnat měl Jelenn proti Jifimu, od začátku ale tahal za kratší konec. Litvínovský hráč si vytvořil dokonce tříbrankový náskok, nicméně Jelenn se nevzdal a před třetí třetinou snížil na 1:3. Jeho tlak a snaha o vyrovnání však už ovoce nepřinesla, naopak Jifi přidal pojistku na 4:1. Tím bylo rozhodnuto a po dvou zápasech měli Litvínovští mečbol.

Že je hotovo? To tygří dvojice jednoznačně odmítla. Šlo se totiž do čtyřhry, v níž bylo na první pohled vidět, o jak důležité utkání jde. Tygři i Verva se dlouho přetahovali a zaměřovali se primárně na defenzivu, takže svítil na skóre po dvou třetinách stav 0:0. Ve třetí dvacetiminutovce však náš tým otevřel skóre a nakonec vedení 1:0 udržel až do konce, čímž udržel naději.

Bohužel však pouze na chvíli. V další dvouhře šel do boje Jelenn proti Kumbikovi, ovšem po polovině zápasu ztrácel 0:2. V úvodu třetí třetiny Jelenn snížil, bohužel však šlo o jeho i tygří poslední gól v probíhajícím ročníku. Litvínov vyhrál tento zápas 2:1 a spolu s tím i celou sérii předkola 3:1 na zápasy. Tygří cesta esportovou sezonou 2022/23 i přes řadu velmi solidních výkonů a výsledků končí.

www.hcbilitygri.cz