Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Libereckého útočníka Jaroslava Vlacha první hattrick v play off potěšil, ale toužil hlavně vyhrát zápas

04. 04. 2021 | 10:18

Prvním hattrickem kariéry v extraligovém play off zazářil na úvod semifinálové série proti Spartě liberecký útočník Jaroslav Vlach. Brzy devětadvacetiletý hráč ho navíc stihl za jedinou třetinu a měl tak výrazný podíl na obratu Severočechů z 0:1 na konečných 5:1.

hoVlachPlay
Foto: www.hcbilitygri.cz

Rozpis semifinále play-off

Neděle 4. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Středa 7. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha
Čtvrtek 8. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha

Neděle 11. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)
Úterý 13. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný duel)
Čtvrtek 15. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)

Nejprve se Vlach prosadil díky důrazu před domácím brankovištěm ve 42. minutě a jeho gól byl nakonec i vítězný. V 55. minutě neomylně zakončil po pěkné nabídce od Daniela Špačka. "Na hattrick jsem v tu chvíli nemyslel. Více než na to, že bych ho završil, jsem měl v hlavě, abychom to hlavně uhráli. Pořád jsem se bál, abychom opravdu vyhráli," přiblížil své pocity Vlach.

V čase 59:26 se dočkal, když ranou z kruhu využil přesilovku. "Byl jsem za něj samozřejmě rád, to bych lhal, že nikoliv. Nevím, jestli to byl životní zápas. Každopádně to byl první zápas série a my jsme ho vyhráli. Hattrick v play off se asi nepovede každý den, ale pro mě je vážně nejdůležitější, že jsme dnes uspěli. A zítra je to zase nanovo," zdůraznil Vlach.

Hokejista, který je nepříjemný soupeřům důraznou hrou, oslavil před čtvrt rokem svůj první hattrick, když přispěl k vysoké výhře 7:0 nad Českými Budějovicemi. Hru přitom nijak nezměnil. "Já se snažím hrát pořád stejně. Mám prostor na ledě, kolem sebe dobré spoluhráče, co mi to umí nachystat, a dobře hrajeme jako celý tým," pochvaloval si Vlach.

První třetina byla opatrnější a zápas postupně nabral vysoké tempo, které jako kdyby lépe svědčilo právě Bílým Tygrům, kteří ještě v polovině utkání ztráceli. "Oba mančafty byly odpočinuté. Chviličku trvalo, než se do toho všichni dostali, ale pak to mělo slušné tempo a byl to dobrý hokej. Říkali jsme si, že musíme být trpěliví a pokračovat v tom, jak jsme hráli, jen si jít trpělivě za vyrovnáním. To se nám také povedlo a ve třetí třetině jsme to zlomili na svou stranu," uvedl Vlach.

Zápas mu bude připomínat schovaný kotouč. "Radan Lenc mi puk schoval a pak mi ho po zápase dal, za což mu děkuju. Doma si ho dám k věcem, které mám už z hokeje schované," plánoval Vlach.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Řepík: My jsme jim de facto darovali všech pět gólů

Svou nejvyšší porážkou sezony vstoupili hokejisté Sparty do semifinálové série play off extraligy s Libercem. Vítěz základní části tak po čtvrtfinálovém postupu přes Olomouc ve čtyřech zápasech poprvé v letošní vyřazovací části neuspěl. Podle kapitána Michala Řepíka Pražané Bílým Tygrům góly sami nabídli.

"Scházely nám góly. Měli jsme šance a přečíslení, které jsme nedali. Možná kdybychom dali na 2:0, tak to mohlo být jiné. Bohužel na kdyby se nehraje," řekl Řepík, který 55 sekund před koncem úvodní části dostal svůj tým do vedení.

Ve druhém dějství ale hosté vyrovnali a závěrečnou dvacetiminutovku ovládli 4:0. "Oni dobře bránili střední pásmo. Chytře si počkali na naše chyby. My jsme jim de facto darovali všech pět gólů. Ani jeden nebyl, že by nás nějak vyloženě přehráli. My jsme jim to prostě darovali," mrzelo dvaatřicetiletého střelce, který v roce 2016 právě s Libercem získal mistrovský titul.

"Oni napadali ve dvou a nám to dělalo problémy. Špatně jsme se dostávali před střední pásmo a nemohli jsme se dostat k nim do třetiny. Z toho pramenilo, že jsme se nedostávali do šancí," popsal Řepík. Věří, že Sparta v neděli odpoví. "Je to 0:1 a nemůžeme z toho dělat tragédii, ale musíme se z toho poučit a být lepší," uvedl.

Foto: www.hcbilitygri.cz

"Zápas se nám nepovedl, musíme to hodit za hlavu a připravit se na zítra. My musíme přitvrdit ve všech soubojích u branky u nás i u nich a přidat ve všem," doplnil jej obránce Tomáš Dvořák. "V první třetině jsme dali gól a vedli jsme. Docela se nám dařilo. Ve druhé třetině jsme dostali gól a hra se nám sesypala. Trošku jsme přestali hrát. Ve třetí třetině jsme do toho nevstoupili dobře, nedělali jsme věci, co jsme si řekli a Liberec toho využil," dodal Dvořák.

čtk