Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký brankář Král si extraligovou premiéru užil, litoval jen nepovedených nájezdů

26. 09. 2022 | 8:18

Extraligovou premiéru si v zápase s brněnskou Kometou odbyl devatenáctiletý liberecký brankář Daniel Král. Juniorský reprezentant, který v brankovišti nahradil tradiční oporu Petra Kváču, podal dobrý výkon a připsal si celkem 16 úspěšných zásahů.

komA - kopie
Foto z www.hcbilitygri.cz

Ani on však nezabránil porážce 2:3 po samostatných nájezdech, která byla pro Bílé Tygry prvním neúspěchem v nové sezoně. I tak ale mladý brankář po zápase zářil štěstím.

"Strašně moc jsem si zápas užil. Čekal jsem na svou šanci dlouho, makal jsem pro to hodně na tréninku a jsem rád, že jsem se dočkal. Na začátku utkání jsem byl trochu nesvůj a vyklepanej. Před tolika diváky jsem ještě v životě nechytal, takže se dostavila určitá nervozita. Po pár zákrocích jsem se ale dostal do utkání a už se v dalším průběhu utkání cítil dobře," řekl po utkání novinářům Král.

Bílí Tygři byli v utkání lepším týmem a hostujícího brankáře Dominika Furcha zasypali hned 56 střelami. To na Krále šlo pouhých 18 střeleckých pokusů a každý jeho zákrok tak byl hodně důležitý. "Nebylo to snadné, protože na mě moc střel nešlo. Každý gólman vám řekne, že má radši, když je v permanenci. Snažil jsem se proto udržovat v tempu i bruslením. Když už na mě totiž nějaká střela šla, tak to byla docela slušná šance. Musel jsem tedy být neustále ve střehu," uvedl rodák z Havlíčkova Brodu, který se o svém nasazení proti Brnu dozvěděl v sobotu ráno.

"V pátek večer jsem ještě chytal za juniorku a když jsem v sobotu ráno přišel na trénink, tak mi to oznámil náš trenér brankářů. Jsem typ, který většinou trpí nervozitou, ale před zápasem jsem spal poměrně dobře. Od rána jsem však na zápas myslel a byl dost nervózní, ale Petr Kváča i trenér brankářů pan Láska mi před utkáním hodně pomohli. Dostal jsem od nich spoustu cenných rad a říkali mi, že si to mám hlavně užít. Škoda jen, že zápas nedopadl pro nás vítězně," posteskl si Král, který v minulé sezóně dovedl liberecké juniory ke stříbrné medaili.

Liberec potřetí v řadě dovedl zápas až do samostatných nájezdů. Tentokrát se však musel sklonit před nájezdníky Komety, kteří Krále překonali hned čtyřikrát z pěti nájezdů. Mladému brankáři v tomto případě rady od zkušenějšího kolegy Kváči, který předchozí dva nájezdové duely vyhrál, nebyly nic platné.

"Nějaká komunikace tam mezi námi proběhla, protože Petrovi se teď na nájezdy hodně dařilo. Bohužel mi to ale vůbec nepomohlo a nájezdů mi tam spadlo hodně. Byli to ale většinou hodně zkušení a šikovní hráči, kteří nájezdy provedli opravdu dobře. Já jsem na ně bohužel nestačil včas reagovat, takže je to taková kaňka. I přesto je to pro mě ale určitě nová a cenná zkušenost," dodal na závěr Král.

čtk