Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí Bílí Tygři znají kompletní soupisku pro Esportovou hokejovou ligu

31. 12. 2023 | 16:29

Pátá sezona Esportové hokejové ligy je za dveřmi. Před lednovým startem bylo potřeba doplnit soupisku, a tak se Tygři zapojili do tradičního draftu. Z něj vzešel třetí gamer, který bude náš tým v esportové lize reprezentovat.

esport min (2)
Foto: www.hcbilitygri.cz

Stejně jako v uplynulých sezonách nastoupí v Esportové hokejové lize v tygřím dresu Jakub "Jelenn" Jelínek a Jiří "Asgardiiik" Žemba. Oba za sebou již mají zkušenosti z předchozích ročníků a chystají se na ni navázat také v nové sezoně. Tentokrát však získávají zajímavou posilu.

Třetím tygřím gamerem se totiž po draftu stal Marian "OiSmjan1k" Janik. Ten sice v minulém ročníku soutěže nenastupoval, přesto však s ní již má zkušenosti. V sezoně 2020/21 totiž hrál EHL v dresu Sparty, kde patřil k hlavním tahounům týmu.

Mezi hlavní favority budou již tradičně patřit Pardubice, které budou obhajovat titul šampionů Esportové hokejové ligy. Také letos budou sázet na českou NHL jedničku, Dzouviho, spolu s nímž nastoupí hcpce a CallmePablo. Jde o stejnou sestavu, jež Dynamo dotáhla před rokem k titulu. Pro všechny celky tak půjde o pořádnou motivaci obhájce ohrozit.

Do každé série znovu nastoupí vždy dvojice gamerů. Změnou však projde hrací systém. Všechny týmy sice změří síly jednou každý s každým, jednotlivé zápasy se však nebudou hrát na pět soubojů, ale pouze na tři. Každé jednotlivé zaváhání tak může znamenat klíčový bod celé série. Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem tako obměna ovlivní průběh soutěže.

Základní část odstartuje již ve čtvrtek 4. ledna. Jak si Bílí Tygři v nové sezoně Esportové hokejové ligy povedou? Držte trojici našich gamerů palce!

www.hcbilitygri.cz