Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí Tygři nenalezli recept na Stezku a z Vítkovic odjíždějí s prázdnou

20. 01. 2023 | 20:08

V rámci 39. kola zavítali Tygři na led silných Vítkovic. Hodně bojovné a vyrovnané utkání na svou stranu zvrátili domácí, kteří se do vedení dostali v druhé třetině a v závěrečné dvacetiminutovce upravili na konečných 2:0. Liberečtí se i přes několik nadějných příležitostí prosadit nedokázali.

Vitkovice200123
Foto z www.hcbilitygri.cz

Už úvod zápasu napověděl, v jakém duchu se utkání bude nést. K vidění byla velmi vyrovnaná hra, oba týmy se přes pevné obrany těžce dostávaly do větších šancí. Střeleckou převahu měli v první třetině Vítkovičtí, Petr Kváča ovšem všechny jejich pokusy pochytal. Bezchybný byl na druhé straně i Aleš Stezka, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu,

V prostředním dějství měl nejprve po chytré Lakotošově přihrávce velkou šanci Rostislav Marosz, sám před Kváčou ovšem minul branku. V 30. minutě už se domácí však mohli radovat. Juraj Mikuš v přesilovce využil dobré clony před libereckým gólmanem a tvrdou střelou otevřel skóre utkání - 1:0.

Nepřehledná situace před Petrem Kváčou, foto: Petr Kotala

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky měl obrovskou šanci na vyrovnání Jakub Rychlovský, před nímž už byla prakticky jen prázdná branka, Aleš Stezka ale jeho bekhendové zakončení fantastickým zákrokem vyrazil. To mohlo Tygry mrzet, protože vzápětí ztráceli už dva góly. Po dobrém napadání se ke kotouči dostal Marek Kalus, jenž z levé strany poslal kotouč přímo pod břevno - 2:0. Severočeši se sice nevzdali a v závěru to zkusili i v šesti, jistého Stezku ovšem nepřekonali.

www.hcbilitygri.cz